2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Packard Bell EasyNote TJ75

Új gép a háznál...

[ ÚJ TESZT ]

Packard Bell EasyNote TJ75

Előszó

Június 16.-án láttam egy plakátot az M3-as autópálya mellett, amin reklámozták ezt a laptopot. Mivel úgy láttam, hogy az Aquánál nagyon baráti áron meg tudom venni, ezért felhívtam őket, hogy van e készleten noti... A telefon másik végén ülő kedves női hang közölte, hogy van, és a nap folyamán bármikor átvehetem. Órákon belül át is vettem a notebook-ot. Úgy gondoltam, hogy írok róla egy tesztet, hogy aki notit akar venni, annak ez egy nagyon jó lehetőség.

Külső

Elsődlegesen ki kell hangsúlyozzam,hogy ez egy Packard Bell laptop. Sokaknak ez a név nem mond semmit, vagy ha igen akkor a régi -szerintem nagyon félresikerült- easynote sorozat jut eszünkbe. De ennek ellenére a Packard Bell mára már egy elit kategóriának számít...Legalábbis a gyártó-Acer- erre a célra gyártja. Amint megtekintettem élőben a laptopot, egyből az Acer Aspire 6920 jutott eszembe.

Innen is látszik,hogy a tervezők nem igazán a Packard Bell, hanem az Acer alapjaiban láttak fantáziát. Ha össze kell hasonlítsam, akkor azt kell mondjam, hogy az Acer Aspire 6920 a gamerek notija volt, de a Packard Bell laptopja pedig azon embereké, akik nem vetik meg a játékos szellemet, de ugyanakkor fontos nekik a kinézet is. Ki kell mondjam...A gépnek nagyon jó megjelenése van, nélkülözve mindent ami utalna tudására.(Gondolok itt az oldalsó érintő gombokra). Ami nagy pozitívum, hogy nem pontosan középen van a tapipad, ami így nagyon kényelmes gépelést biztosít. A gép elrejtve mutatja meg, hogy nem egy átlagos laptop, vagy ha átlagos is, kiemelkedik a többi közül. Mutatja ezt a billintyűzet mellett lévő érintésre reagáló panelsor (amellyel a hangerőt,bluetooth-ot, wifi-t, tapipadot, numerikus billentyűzet ki- és bekapcsolását tudjuk vezérelni.) Lehajtva a készüléket egyből a Lenovo Ideapad sorozatával szembesülünk. A fedlapon lévő design nekem ezt a formavilágot juttatta eszembe.

A jobb oldalát a gépnek nem zsúfolták túl. Érdekes, hogy a képernyőt tartó részre került a bekapcsoló gomb.Prémium kategóriáról beszélünk, ezért nem is nagyon kell mondjam, hogy a legkisebb hely is le van fóliázva, hogy ne karcolódjon,míg el nem ér a vevőhöz. A bekapcsológomb mellett találunk 2 USB csatlakozót,és a CD meghajtót. Az USB csatlakozók közötti távolság szerintem elég,hogy kényelmesen elférjenek a csatlakozóink egymás mellett.

A bal oldal egy kisebb meglepetés volt. A tervezők ezen a gépen megmutatták, hogy hogyan kell helytakarékosan jót csinálni. Bal oldalra került a Kensington zár, tápcsatlakozó, Ethernet aljzat, VGA,HDMI kimenet,2db. USB port. Mikrofon bemenet, audio kimenet. Kártyaolvasó.

A gép hátuljára csak a hűtés kivezetése került. Meglepően erős képernyőt tartó zsanérokkal találkoztam a használat során, mivel a gép összezárásakor a kinyílás veszélyét csakis a zsanéroknak kell megakadályozni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.