2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Ozone Radon 3K gamer egér

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nemrégiben újból aktívabban kezdtem játszani szóval szükségem volt egy "komolyabb" egérre.

[ ÚJ TESZT ]

Funkciók, benyomások

A hozzá járó program megnyitásakor ez a kép fogad minket. Egyszerű, könnyen kezelhető felület. Itt lehetőségünk van előre programozott profilok létrehozására. Ebből összesen hármat hozhatunk létre. Mindegyiket gombnyomásra elérhetjük, melyet az egér különféle színekkel jelez. A egyes gombokra lehetőségünk van macro-k, script-ek, Windows funkciók, ill. programok beállítására. Ezek játékok illetve akár irodai programoknál is jól jöhet. A macrokat könnyedén lementhetjük gépünkre illetve közvetlenül az egérre, továbbá beolvashatjuk a meglévő konfigurációt.

A másik fülre kattintva lehetőségünk van beállítani egerünk szenzorának érzékenységét, akár négy lépésben, amelyet akár le is csökkenthetünk. Az aktuális szintet az egér hátán lévő 4 led jelzi. Továbbá itt állíthatjuk mekkora jelen üzemeljen az USB adatátvitel.

Benyomások, hosszú táv:

A tavaszi szünetben lehetőségem volt egy baráti körben megtartott LAN megrendezésére, így kihasználva az alkalmat hosszú távon is leteszteltem az Ozone harcosát.
Rövidtávon már bizonyított (2-3 óra egyhuzamban). Azonban most 6-7 órákat kellett átvészelnie rövid szünetekkel, újra és újra. Legfőképpen arra voltam kíváncsi mennyire lesz hosszú távon kényelmes az egér. Legnagyobb meglepetésemre kiválóan helytállt. Meglepően kényelmes volt mindvégig. A kezem nem görcsölt, nem fáradt el különösebben. Az előző egereim ( X7, Razer Diamondback stb..) nem közelítették meg ezt a kényelmet. De természetesen ez egyénfüggő.
Update: Többnyire fps játékokkal játszom, maximális 3200Dpi mellett, alacsony érzékenységgel. 180 fokos fordulathoz egy határozott 25-30 centis hozdulat kell.

Összegzés:

Az Ozone Radon 3K egy nagyszerű szerkezet. Mindenkinek ajánlom aki nem akar 20 ezret kifizetni egy jobb egérért, de minőségi játékra vágyik.
9000 forint körüli árával egyeseknek még így is drága, de azoknak üzenném, hogy ég és föld egy belépőszintű A4tech-hez képest.

Prémium anyaghasználat és precizitás jellemzi, kellemes a súlya és kényelmes.

Ajánlott!

Köszönöm mindenkinek aki végigolvasta a cikket, építő kritikát illetve az egérről további tapasztalatokat szívesen látok.

Azóta történt

  • Roccat Kone XTD bemutató

    Borsos árat kérnek érte, de képességeit és kényelmét tekintve szerintem mindenképpen megérte.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.