2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

CinemaVision plugin ismertető a Kodihoz

Ha szeretnéd megteremteni otthonodban a moziélményt, triviastúl, reklámostul, itt a helyed!

[ ÚJ TESZT ]

Egyéb beállítások

Ha mindennel elkészültünk, a legfontosabb, hogy először is aktiváljuk a szekvenciát. Nyomjunk ismét C billentyűt, és a Sequence settings részben a Conditions-t állítsuk aktívra.

Az Add-on settings-ben pedig finomhangolhatunk néhány működési paramétert, ezekből kiszemezgettem, ami említésre érdemes:

- Content: a Content Scarpers-ben további elérhetőségeket jelölhetünk be, amennyiben az előzetesek lejátszását automata módon hagytuk, így több helyről is keres a filmünkhöz passzoló előzeteseket.
- Playback: a Video delay skáláján beállíthatjuk, hogy mennyi idő elteltével kövessék egymást a videóink. Érdemes megadni olyan kb. 2 mp körüli értéket, vagy picivel többet, hiszen a moziban sem azonnal követik egymást a reklámok, előzetesek.
- Trivia: amennyiben éltünk a trivia opcióval, úgy itt állíthatjuk be, hogy a kártyák milyen gyorsan és milyen módon váltsák egymást, illetve háttérzenét is kapcsolhatunk a vetítés alá.
- Trailers, Features, Audio: itt ugyanazokat a lehetőségeket látjuk, amiket a szekvenciánk beállítása közben is.
- Action: az esetleges okosotthon-szkripteket itt írhatjuk be.

Ha minden beállítással elkészültünk, nyomjunk egy utolsó Save-et, és irány a Filmtárunk. Mivel a Launchert is telepítettük, így az adott film borítójára/címére jobb egérgombbal kattintva a megjelenő listában látnunk kell a CinemaVision opciót is.

Erre kattintva vigyázzunk, ugyanis arra az egy-másfél másodpercre, amíg betölti a plugint, ha arrébb állunk a kurzorral egy másik filmre, akkor azt fogja betölteni. Ez nem tudom, hogy mennyire common bug, vagy csak nálam van így, de mindenesetre én szóltam. :D

A megjelenő ablak jobb felső sarkában választhatunk a szekvenciáink közül, amennyiben egynél többet készítettünk, és ha minden rendben, akkor kattintsunk a Play gombra, és kezdődhet a mozizás!

Az én szekvenciám jelenleg így néz ki a valóságban:

A konstruktív kritikát megköszönöm, remélem, hasznosnak találtátok az írást. :)

Sziasztok!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.