2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Óriáshajók I.rész - a White Star Line

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az 1869-ben alapított angol hajózási társaság ma már híresen balsorsú hajóiról lett ismert.

[ ÚJ TESZT ]

White Star Line

White Star Line

A White Star Line egy angol hajózási társaság volt, amit 1869-ben alapítottak, ma már híresen balsorsú hajóiról híres, köztük, a leghíresebb az RMS (Az RMS jelzés a postahajót jelentette) Titanic, a másik a testvérhajója az RMS Brittanic. A társaság a 2 hajója elvesztése után, valamint az I világháború ideje alatt, mikor a még meglévő HMHS (HMHS rövidítés őfelsége kórházhajóját jelentette) Brittanic óceánjáró hajót, orvosi hajóvá alakították át, ekkor az egyetlen nagy hajójuk hozhatott bevételt nekik, a harmadik testvérhajó a legelső a sorban, az RMS Olympic.

Rivalizálás:

A három hajó megépítésében a Cunard Line hajózási vállalattal való rivalizálás játszott nagy szerepet, mivel a Cunard Line vállalatnak, akkor már ott volt az RMS Mauretania nevű hajója, ami gyorsabb volt, de viszont kevésbé fényűző mint a Titanic, Brittanic és az Olympic, az előző hármast a White Star Line az első megépülő hajójuk az Olympic nevéről kapott kategóriába sorolta, vagyis Olympic osztályú hajók voltak. A társaság az egyre csökkenő bevételek miatt, 1934. május 10.-én kompromisszumok kötésével beolvadt a Cunard Line vállalatba és ez White Star Line cég eltűnését eredményezte.

A kép az építési sorrendet is mutatja, első volt a sorban az Olympic, ez követte a Titanic majd a Britannic zárta a sort.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.