2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Newman N2 - filléres csúcsmobil

Ár/érték arányban verhetetlen telefon. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera, multimédia

Kamera, multimédia

A kamerán se spórolt a gyártó, a hátlapon egy 13 megapixeles autófókuszos kamera csücsül, mely BSI szenzorral és f/2.2 lencsével rendelkezik. Egészen pontosan egy Sony Exmor RS kameráról van szó, melynek munkáját egy LED-es villanó segíti.

Videót akár Full HD felbontásban, másodpercenként 30 képkockás sebesség mellett rögzíthetünk.

A gyári kamera szoftver viszont kicsit fapados, a JPEG minőséget, az élességet, a kontrasztot és a szaturáltságot nem lehet állítani. Természetesen ezeken kívül, rengeteg dolog állítgathatunk például: ISO szint, WDR, fókuszálási mód, arc felismerés, geotagging, a képernyőt megérintve pedig az adott pontra fókuszál a szoftver.

A tesztfotókat itt tudjátok megtekinteni.

A multimédiás vonalat egy FM-rádió, egy zene, és egy videólejátszó képviseli. Ezek a programok is eléggé fapadosak, hogy ha fel szeretnénk tuningolni a telefon ezen irányú képességeit mindenképpen szükségünk lesz egy normális zene és videó lejátszó programra.

A telefonban lévő DAC típusát homály fedi, de a minőségét tekintve közép kategóriába sorolnám be. Pozitívum, hogy ViPER4Android (V4A) FX vagy XHiFi program feltelepítése után (root jog szükséges), teljesen elfogadható szintre kalibrálható. Ehhez nem kell más, mint egy jó minőségű hangkártya, jó minőségű audió kábel, jobb fajta hangeditáló szoftver, némi szaktudás és szabadidő.

Mivel édesapám hangmérnök (ebből kifolyólag már gyerekkoromban XLR csatlakozós kábel kötegekkel és több csatornás keverőpultokkal játszottam), így aránylag könnyű dolgom volt. Az eredmény: megfelelő fül/fejhallgatóval szinte tökéletesen szól a telefon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.