2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Newman N2 - filléres csúcsmobil

Ár/érték arányban verhetetlen telefon. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Külső

A telefont kézbe véve nem fogja el az embert a gagyi műanyag érzés, és ezt nem mondhatja magáról minden készülék. A matt, puha tapintású műanyagnak köszönhetően jó kézbe venni.

Az illesztések tökéletesek, jobban megnyomkodva sem recseg-ropog a telefon. A telefon tömege (akkumulátorral együtt) 150 gramm, ami valamelyest soknak mondható, de a fizikai méretei mellett (137 x 71 x 10 mm) abszolút nem zavaró.

Az előlapon felül található a fény- és távolságérzékelő, állapotjelző LED valamint a beszédhangszórón kívül egy 2 Megapixeles kamera.

Az IPS-LCD kapacitív érintőkijelző 4.7 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a 720 x 1280 képpont felbontás pedig 312 pixel / inch sűrűséget jelent. A kijelző panelt egyébként az LG gyártja, a legújabb generációs IPS panel található meg a készülékben (True HD IPS+). A kijelzőt nem akarom agyon dicsérni, de egyszerűen fantasztikus.

Az előlap alján található négy darab érintésérzékeny gomb, amiket természetesen háttérvilágítással láttak el a tervezők. Az előlap a Corning által kifejlesztett Gorilla Glass 2 üvegből készült és ha már szóba került a Corning, akkor még érdemes említést tenni az OGS-ről is, mert ezzel is el van a látva a telefon.

Jobboldalt található a bekapcsoló gomb, alatta a hangerőszabályzó gombok, illetve ezen az oldalon kicsit lejjebb található a kamera exponáló gombja is. A baloldal alsóbb részén található a microUSB csatlakozó, felül pedig a 3,5 milliméteres jack aljzat.

Jó hír a hátlappal kapcsolatban, hogy nem gyűjti az ujjlenyomatokat. A burkolat egységét csak az alsó részen található hangszórókivágás, valamint a felülre elhelyezett kamera bontja meg. A hátlapot leszedve férünk hozzá a microSIM és a microSD foglalathoz.

Többen kértétek, hogy szeretnétek általam készített fotókat látni a telefonról. Pótoltam ezt az apró hiányosságot, itt találjátok meg őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.