2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Nehézsúlyú munkagép: ThinkPad W510

Olyan gép került reflektorfénybe, akinek nem esik le a hűtő a procijáról ha dolgozni kell. Mert kell is.

[ ÚJ TESZT ]

Száraz mérések

Most, hogy túljutottunk a motorháztetőn, nézzük meg, hogy mit fut a gép egy kínzópadon, majd utána pedig azt, hogy a versenypályán mire képes. Kezdjük talán a sokak által kedvelt 3DMarkkal. Sajnos csak a 2006-os verziót tudtam lefuttatni, mert a 11-eshez már szükség lenne a DirectX legújabb verziójára, viszont a videokártya sajnos azt nem támogatja így maradt a régi verzió. A másik bökkenő, hogy a tesztprogramból is csak az ingyenes verzióra volt lehetőségem, hiszen nem vagyok hivatalos újságíró, így nincs vásárolt példányom a programból és bármennyire is szeretek olykor-olykor publikálni a logout.hu-ra, csak azért nem veszem meg.

Szóval lássuk a pontszámokat:

A kommentekbe jöhetnek a viszonyszámok, nem tudom belőni, hogy ez jó vagy rossz.

Sajnos ugyanebbe a szituációba estem bele az Aida64 programmal, így a memóriatesztben is voltak helyenként „TRIAL VERSION” felirat, de azért a tendencia nagyjából szerintem látszódik.

Amit valószínűleg sokan nem értenek meg, hogy miért kell egy 15-ös gépbe full HD panelt belerakni, de higgyétek el nekem, hogy fejlesztőként sokszor igen jól jön az jó pár plusz pixel, amit az ember vertikálisan és horizontálisan is kap az ember. De, mielőtt rátérnék erre, előbb vessünk pillantást a kijelző betekintési szögeire és magára a fényerőre.

Először is, ahogy az TP-nél lenni szokott, a lid teljes egészében lefektethető, tehát a gép teljes egészében kisimítható az asztalon. Persze erre az esetek 99%-ban totálisan nincs szükség, azonban néha mégis csak jól jön (prezentáció során jártam már úgy, rövid volt a projektor kábele, így a gép másfél órán keresztül a földön volt én meg pattogtam a vászon előtt – jó volt néha rápillantani a monitorra).

A betekintési szögek a következőek:

(+)

Összességében tehát a konklúzió a következő: horizontális tartományban sokkal „igénytelenebb” a kijelző, viszont vertikálisan sokkal nagyobb színtorzulás lép fel. A fényerőt – mivel jelenleg is este van – csak a saját szavaimmal tudom leírni. Nagyon fényes. Sokszor azt tapasztalom, hogy normál irodai körülmények között néha sok is, főleg ha a képtartalom túlnyomóan világos. Viszont egy szűk tárgyalóban ahol tombol a neon, ott kellően látható, olvasható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.