2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Motorola One Zoom – újratervezés?

Ebben az évben már a harmadik One szériába tartozó készüléküket dobják piacra pár megszorítással.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera, multimédia

A névválasztás tükrözi az egyik vevőcsalogató funkcióját a készüléknek, nevezetesen van zoom lencse is. A hátlapon összesen négy szenzor kapott helyett.

A főszenzor egy s5kgm1sp típusú 48 megapixeles egység quad-bayer elrendezéssel f/1.7, (széles), 1/2", 0.8µm, fázisdetekciós autófókusszal és optikai képstabilizátorral. A szenzor Samsung vagy Q-Technologies gyártmány és ha szoftveresen engedélyezve lenne akkor a 48 megapixeles képek csak interpoláltak lennének, mivel ez a szenzor alapvetően nem tud 48 megapixeles végeredményeket készíteni, mint a Sony IMX586. Maga a Snapdragon 675 se képes kezelni a 25 megapixelnél nagyobb felbontású szenzort és a Moto kamera szoftver se teszi ezt lehetővé.

A tele lencse egy 8 megapixeles felbontású OmniVision's OV08A1 típusú 1 mikronos szenzor f/2.4, 3xoros optikai zoommal és optikai képstabilizátorral.

Az ultraszéles lencse 16 megapixel felbontású OmniVision's OV16885 típusú 1 mikronos szenzor f/2.2, 13mm adatokkal.

A negyedik lencse egy 5 megapixeles Samsung s5k5e9 szenzort tartalmaz, ami a mélységérzékelésért felel.

[Kamera beállítások]

A kamera app a szokásos motorolás felülettel rendelkezik itt is. A Google Lens integrálva van a szoftverbe. Alapból nem jelenik meg, de az AR core támogatása miatt a Play áruházból feltéve a szükséges google appot és a tetszőleges AR matricákat, akkor a jobbról előhúzható, illetve a - 6-os kockára előbukkanó – Fénykép- és videó módokat tartalmazó menüben megjelenik az ’AR-matricák’ lehetősége is. A YouTube Live integráció most kimaradt, vagy egy későbbi frissítésben lesz elérhető.
A szoftver jobb felső sarkában található beállítások ikonra kattintva beállíthatjuk a kamera- és a videó felbontását, a lassított felvétel esetén a képkocka/másodperc értékét – 240 FPS a legnagyobb érték, a MI- és a mentési beállításokat. A MI, azaz a mesterséges Intelligencia (angolul: AI) az automatikus mosolyfelvételt, az intelligens kompozíciót, a képoptimalizálást és a Google Lenst takarja.

Az alapfelületen bekapcsolható a mozgókép is, ami a kép elkészítésekor pár másodperces videót is rögzíthet. Mellette van időzítő, a vaku kapcsolója és a HDR mód váltógombja.


[Váltás a kameramódok között]

Alább látható pár kép. A kameraszoftver viszonylag jól, kevés döccenéssel vált az elérhető módok között, de a végeredménybe belenagyítva túl erősnek tűnik a digitális zajszűrés. Az első három sorban normál - ultraszéles – 3-szoros zoom – 10-szeres zoom a sorrend.



Normál - Ultra - 3x zoom - 10x zoom


Normál és 3xzoom

12 megapixeles képek

Van éjszakai mód is, amit - nem túl szerencsésen – „éjszakai látás”-nak fordítottak.

Éjszakai látás off és on

Moto camera

Google Kamera

Videók az alábbi [link]-en.

A fotók készítésekor nem tapasztaltam melegedést, de a szeptember elején a hőmérséklet már 30 fok alatt volt.
Érdekes módon van FM rádió is a készülékben, ami egyre ritkább manapság. Az alap zenelejátszó a Play Zene alkalmazása. A Google Fotók az alapértelmezett kép- és video megjelenítő alkalmazás. A videók lejátszásával nem volt probléma – MX Playert próbáltam full HD-s és 1-2 4K-s videóval.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.