2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Motorola One Zoom – újratervezés?

Ebben az évben már a harmadik One szériába tartozó készüléküket dobják piacra pár megszorítással.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Adatkommunikáció:

4G Cat12-es LTE-t kapunk mindkét kártyára és a VoLTE is elérhető az elviekben elérhető maximális letöltési sebesség 600 Mb/sec. A feltöltési sebesség 100 Mb/sec. A készülék dual SIM-dual stand-by elven kezeli a 2 SIM kártyát, így ha az egyik hívószámunkra befut egy hívás, akkor a másik kártya lekapcsolódik a hálózatról. Telefonálási hangminőség rendben van, érthetően hallanak és hallhatók a beszélgetések. Három mikrofon található a készülékben az aktív zajszűrés mellett. Az antenna jelerőssége szintén jó.

[GPS és szenzorok]

A gyári katalógus szerint a Bluetooth® 5.0, ezen belül A2DP, LE protokoll van. Az aptX, aptX HD és aptX Adaptive szabványok támogatottak a Snapdragon 675 esetén, de erre vonatkozó infó nem található a Zoomnál. A Wi-Fi 2.4 GHz + 5 GHz 802.11a/b/g/n/ac, 2 x 2 MIMO, Wifi Direct, hotspot, Chromecast támogatással rendelkezik. A GPS, AGPS, GLONASS és Galileo támogatással rendelkezik így gyors és három-négy méter körüli pontosságú a helymeghatározás. A C típusú USB csatlakozó 3.1-es, OTG, NFC, gyorsulásmérő, giroszkóp, barométer van, infra nincs.

Akkumulátor:

A készülék 4000 mAh teljesítményű akkumulátort kapott. Az első merítési ciklusban lefuttattam pár tesztet - Antutu, Geekbench 4, 5, 3D Mark, PcMark. Kipróbáltam a fenti négy játékot kb. egy órán keresztül. A YouTube 50%-os fényerő mellett majdnem két órát ment. Hallgattam másfél órányi zenét Bluetoothon keresztül, Waze segítségével 51 percet használtam a GPS-t. Internet Opera böngészővel, YouTube, stb. nyomkodással 23 óra alatt 1%-ra merítve majdnem 9 óra kijelzőidőt sikerült elérni.

[akkumulátor statisztika]

Összegzés:

A One Zoom legfőbb vonzerejének tényleg a dizájn és a kamera által nyújtott lehetőségek tűnnek, legalábbis erre gyúrtak. Másodlagos lett a frissítés, de legalább 1 OS és 2 év támogatás pipa. A nyilatkozatok alapján nem zárkóztak el további frissítéstől sem, de ha nincs ígéret, akkor nehéz számonkérni őket. A frissítésekkel pedig az utóbbi 10 hónapban hadilábon álltak a Motorolánál - talán most végre rendeződik a helyzet.
Az általános minőség nagyon jó, simán hozza a felsőkategóriás készülékek színvonalát. A hátlap élőben pazar. A kamerák tényleg sokoldalúan felhasználhatóak és az AMOLED panel minősége is rendben van.

Azonban mindig ott van 1-2 DE, így a fentiek mellett
- elférhetett volna a 4GB helyett 6GB RAM is a készülékbe;
- Ezen az áron már egy SD730-as processzort is kaphattunk volna;
- Hivatalos IP minősítésnek is örülhetnénk;
- Talán egy vezeték nélküli töltés a hátlapon, vagy egy gyorsabb gyorstöltés nem ártott volna.
- A kamera szoftvert is illene végre rendesen megírni mert egy „cstark” féle Google kamera verzió lényegesen jobb eredményt képes a főszenzorból kihozni, csak a több lencsét kezelő google kamera portot nehéz találni.

A telefon hivatalos nyitó ára 429 euró, illetve 449 amerikai dollár. Ebben az árban ott a Pixel 3a/3a XL, amelyek tovább lesznek támogatva szoftveres oldalról és bár egy kamerával rendelkeznek, de a szoftver megbízhatóan teszi a dolgát. Nem sokkal többért már Snapdragon 855-ös, Sony IMX586-os szenzorral szerelt Mi 9 és Mi 9T Pro is van.

Nem tudni a Motorola visszatér-e valaha a felsőkategóriás készülékek piacára, de a One Zoom egy tétova lépésnek tűnik az odavezető ösvényen. Ha ebbe a készülékbe beleraktak volna 6GB RAM-ot, SD855-öt akkor simán lehetne egy olcsó flagship 500 euró környékén. Jelenleg ezen az áron a One Zoom-t még nem ajánlom, de ha az ár beesik 300 euróra – ami kb. karácsony környéke lesz – , akkor már jó ár-érték arányú lesz a telefon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.