2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Miért szeretem Magyarországot?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sokaknak taszító lehet alábbi írásom, mégis belevágok. Nagyon kérek mindenkit, aki radikális...

[ ÚJ TESZT ]

Sokaknak taszító lehet alábbi írásom, mégis belevágok. Nagyon kérek mindenkit, aki radikális nézeteket vall, ne szóljon hozzá a szösszenethez, nem célom az indulatkeltés.

Magyarországon élek immáron 21 éve. Ezt az országot tartom hazámnak, itt születtem, itt is akarok meghalni. Sok más helyen jártam (4 távolabbi, és valamennyi környező állam), valamit mégis hiányoltam az ottani környezetből. Elmenni innen nem fogok. Inkább küzdök érte.

Miért szeretem Magyarországot?

Mert nagyon szép. Gyönyörű, csendes, nyugtató erdőink vannak, hatalmas fákkal, dús avarral, turistautakkal. Megannyi kiránduló keresi fel őket mindennap, kóstolja meg az itt-ott fellelhető apró forrásokat, készít gyönyörű képeket az egyedülálló növényzetről, állatvilágról.
Végtelen alföld alkotja országunk jó részét, pár helyen szakítja csak meg azt egy-egy „földkupac”, a Bakony, a Mátra, a Bükk, valamint Zala és a Mecsek lankás-dombos domborulatai. Gyönyörű folyóink vég nélkül nélkül szolgáltatják az ihletet amatőr és profi képkészítőknek, festőknek s fotósoknak egyaránt. Óriás tavunk, a Balaton, Közép-Európa legnagyobb összefüggő víztakarója, az ország turizmusának egyik tartópillére.

Miért szeretem Magyarországot?

Mert nincs még egy ország, ahol ennyire megérthetem magam, nem is lesz. Ha kiteljesedni vágyom, itt megtehetem, a beszélt nyelv ismerete, az emberek közti fő kapcsolattartó erő a rendelkezésemre áll. Engem itt elfogadnak, magyarnak, olyannak amilyennek születtem.

Miért szeretem Magyarországot?

Mert fejlődik. Új épületeket húzunk fel tucatszámra, sok régit felújítunk. Folyóinkon hidak készülnek, lassan bár, de biztosan. Utakat, autópályát építünk. Autóinkat lecseréljük, eltűnnek az utakról egy régi kor gazdasági mozgatórugói, a Ladák, a régi Škodak, Daciak. Csodálatos Budapestünk fél évszázadnyi pusztulatból ébred lassan újjá, megállíthatatlanul. Kisebb városaink átalakulnak, az ország vérkeringésének részévé válnak.

Miért szeretem Magyarországot?

Mert a kisemberek tesznek érte, nem pedig a politikusok. Egyre több mosolyt kapok az utcán, a boltban, a buszokon. Átalakulunk! Végre.

Miért szeretem Magyarországot?

Mert egy olyan ország, ahol angyalok vigyázzák álmunkat. Szeretem, mert szeretem!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.