2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Maxell Retro DJ teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

5000-ért még semmi nem tett rám ilyen jó benyomást: találtam egy igazán jó hordozható fejest bagóért!

[ ÚJ TESZT ]

Hang

Hang:

Maxell Retro DJ - katt a nagyért

Mély:

Mélyközép kiemelés, az alapokhoz képest úgy ~6dB körül, elég szélesen. Jól kiterjesztett, a legnagyobb mélységbe is lemegy probléma nélkül, de a kiemelés csúcsa (~150Hz) hangsúlyosabb, lefelé fokozatosan fogyatkozik. A sebessége, artikuláltsága egy teljes kört ver a PX100II-re. Az Alessandro MS1i jobban textúrázottnak tűnik A-B-zve, valamivel jobb a lecsengése is de a nagy nyitottsága miatt a bőgő teste elveszik vele és kicsit üresnek, ”üregesnek” hat.
A mélyek az emelés ellenére nem tolakodóak és egy lépéssel mindig a közép mögül szólnak.
A membrán dinamikatartománya egész jó és a basszus tud ütni.

Közép:

A moderált, de széles mélykiemelés ad egy lágy, enyhén meleg tónust az éneknek, ami a vokállal együtt testes, telt, prezenszes, középpontban van. A gitár hangja harapós és életteli.
A legnagyobb probléma a fejessel, hogy néha olyan érzésem van, mintha egy élsimító effektet eresztettek volna a zenére, annyira puhán közvetít. Picit opálos és a zsúfolt részeken hamar mosni kezd. Ez ebben a méretben és ezen az áron még mindig elképesztően jó. Szóval a tranziensek kezelése és a részletezőképesség, a felbontás a teljes spektrumban hagy kívánnivalót maga után. Ennek ellenére élénken és élvezetesen szól így relatíve könnyen túl tudom magam tenni ezen a hiányosságon és a DT880 után se annyira bűn rossz élmény hallgatni - de nem is a legjobb :D.

Magas:

Enyhén emelt de, a középhez hasonlóan szelíd és éles csúcsoktól, túlzásoktól mentes, nagyon jó balanszban van a többi tartománnyal. A PX 100 II, PortaPro például sötétnek, tompának és zavarosnak tűnik mellette. A Grado jobban kiterjesztett felfelé, de harsány, éles és szúrósan világos.
A Maxell felső közepe és üde, egyenletes magasa jól csiholnak életet a színpadba.

Prezentáció/Szeparáció/Színpad:

A kedvenc részem a fejesben, tud nagyot szólni. A szupraaural nyitott ellenfeleim a tesztben még a kanyarban sincsenek. Egyiknek sincs tere semmilyen irányban. A Retro DJ kiválóan mutatja be a mélységét (!) és minden irányból szól, 3D-s színpadot varázsolva elénk.
A projekció nem igazán éles, de minden a helyén van és sok levegő jut a hangszerek közé. A prezentációja invitáló, könnyen bevon. Hosszan hallgatható hang.

Dizájncenter után :D - katt a nagyért

Ajánlás:

A Superluxokon kívül nem látok 15eFt-ig igazi konkurenciát ennek a fejhallgatónak. A Beyer DT235 a másik olyan fejes, ami 10eFt körül még elismerő pillantásokat érdemelt eddig tőlem, de a Maxell feleannyiba kerül...

Bár technikailag hátrányban van a nagyságrendekkel drágább fejeseimhez képest, de az elképesztő ár/érték aránya és a mindig izgalmas hangja, hordozhatósága miatt nagyon nagy szeretetet kap tőlem és bátran ajánlom.

Ha van kérdésed, tedd fel nyugodtan! Várom a hozzászólásaitokat!

Ez nem szentírás, hanem sokkal inkább egy leírás arról, amit én hallok ebből a fejesből.
A hang megítélése szubjektív, minden ember hallása, ízlése különböző.

slfln 2012. február

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.