2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Magyar zenei startupok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Néhány ígéretes, hazai fejlesztésű zenei szolgáltatás bemutója.

[ ÚJ TESZT ]

Szokol rádió

Szokol rádió

Alfa2-es (tehát igen korai) stádiumban található program. Ez meg is látszik a felületének kidolgozottságán, ugyanis a három szolgáltatás közül e program rendelkezik a leggyengébb felülettel. Bár egy rádiónál ez nem is igazán fontos, hiszen elindítjuk és utána nemigazán találkozunk vele, csak a fülünkkel.

Mire képes?

A szokol rádió nem más mint egy teljes mértékben testre szabható rádió és zenei közösségi oldal. Az oldalon különböző csúszkák segítségével megadhatjuk, hogy mely zenei stílus mennyire érdekel minket, behatárolhatjuk milyen évjáratból és milyen ritmussal szóljanak a zenék. Ha ezzel megvagyunk már csak a rádió indítása gombra kell kattintani és indulhat a zene, ami tényleg a beállításunknak (vagyis az ízlésünknek) megfelelő.

A rádió lejátszófelülete

A zenei ízlés szubjektív dolog, így csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni, amelyek nagyon jók, gyakorlatilag pár kattintás után tényleg a kedvenc zenéim szóltak.

A rádió zenei adatbázisát kizárólag olyan dalok alkotják, amelyek valamilyen rangos toplistán már szerepeltek a top100-ban. A zenéket a youtube-ról játssza, tehát a Dragontape-hoz hasonlóan ez a szolgáltatás is a youtube-ra épül.

Zenei facebook

A program közösségi funkciókkal is rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy saját zenei közösséget hozzunk létre. Ebbe a közösségbe a hozzánk hasonló zenei ízlésű emberek tömörülhetnek. Ha csatlakozunk egy közösséghez, a közösségbe feltöltött zenék automatikusan hozzáadódnak a lejátszandó zenéinkhez.

Zenei közösség üzenőfala

A közösségeknek saját üzenőfaluk van, ahová a tagok írhatnak szöveges bejegyzést, zenét, képet tölthetnek fel, valamint eseményeket tehetnek közzé. Ez leginkább a facebookhoz hasonlítható. Minden csatlakozott közösség üzenőfala egy nagy közös üzenőfalon jelenik meg nekünk a rádió főoldalán (ez inkább a Twitterhez hasonló).

A három bemutatott szolgáltatás közül ez a legnagyobb tudású, mégis a leggyorsabban használható, hiszen tényleg pár kattintással vezérelhető a rádió. Elmondható, hogy a készítőknek a funkcionalitás és kezelhetőség tökéletes egyensúlyát sikerült megtalálniuk. (bár néha lassan működik és a dizájnnal is kezdeni kellene valamit). Ha néhány szóval kellene jellemezni, azt mondanám, hogy egy rádió ami mindenkinek jó zenét játszik.

Elérhetőségek:
Szokol rádió
Facebook oldal
Hivatalos hírcsatorna

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.