2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Magyar zenei startupok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Néhány ígéretes, hazai fejlesztésű zenei szolgáltatás bemutója.

[ ÚJ TESZT ]

Noispot

A noispot oldalán nem találtam Beta állapotra történő utalást, ennek ellenére a program működése során néhányszor tapasztaltam hibát. Többször előfordult, hogy keresőmezőbe történő írás közben Ajax error hibaüzenetet kaptam. Ennek ellenére egy minden szempontból jól kidolgozott szolgáltatásról beszélünk, amely számos startupversenyen ért már el helyezést.

Egyedüliként a mezőnyben, egy havidíjas szolgáltatásról van szó, mely több részből áll. Működéséhez egy adott helyen szükségünk van a Noispot hardverére és egy okostelefonra. Értelemszerűen a hardverre kell dugnunk a hangszórókat, a zenét pedig okostelefonról (is) vezérelhetjük, a playlistet pedig akár ki is vetíthetjük. A gyakorlatban ez így néz ki.

Az élmény

Képzeljük el, hogy beülünk egy étterembe, vagy egy bárba a haverokkal. Szól a zene, de mi előkapjuk az okostelefonunkat, majd néhány kattintás után a kedvenc zenéinkkel tesszük jobbá a hangulatunkat az adott helyen. Tulajdonképpen a "kérek a DJ-től egy zenét" dolog digitális és kényelmes változata ez, ami a kikapcsolódásunkat teszi teljessé az adott szórakozóhelyen, azzal, hogy mi leszünk a DJ-k.

Noispot hardvere

Felmerülő kérdések

A fent leírtak egy haveri társaságnál valószínűleg egészen jól működnek, azonban képzeljük el azt a helyzetet, hogy egy adott helyre megérkezik több teljesen eltérő zenei ízlésű társaság, akik mondjuk saját irányukba szeretnék az adott hely zenéit befolyásolni. Mi történik ekkor?

Másik fontos kérdés, hogy vajon másoknak hogyan tetszik az a zene amit mi választunk ki? Hiszen nem mindenki szereti ugyanazt mint mi.

Ezeket a kérdéseket azonban szerintem a jövőben biztosan megoldják a készítők, hiszen egy példásan, igényesen kidolgozott szolgáltatásról van szó, minden szempontból (eltekintve az Ajax errorokat), amelyet a tervek szerint 270 étterem és szórakozóhely fog bekötni a közeljövőben. Tehát ha meglátjuk egy helyen a Noispot logóját és van nálunk Androidos vagy iPhone okostelefon, akkor mindenképpen próbáljuk ki.

Árak:
A szolgáltatás árai itt olvashatóak, 40-75 dollár közötti havidíjjal érhető el. (felhasználóknak ingyenes).

Elérhetőségek:
Noispot
Facebook oldal
Hivatalos hírcsatorna

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.