2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Magyar zenei startupok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Néhány ígéretes, hazai fejlesztésű zenei szolgáltatás bemutója.

[ ÚJ TESZT ]

Dragontape

A tavalyi startup underground győztese, egy beta állapotú program, melynek működéséhez Flash 10.0 vagy HTML5 képes böngésző szükséges. Ez garantálja, a látványos kezelői felületet, iPad esetén pedig külön alkalmazásként letölthető, ezzel küszöbölve ki a Flash hiányát.

A Dragontape látványos felülete

A buliszoftver

A Dragontape fő területe egyértelműen a házibulik. Eddig ha nem rendelkeztünk minimum több százas zenei állománnyal, akkor viszonylag nehezen boldogultunk a party alatt. Ezentúl ez nem okoz gondot, hiszen rendelkezésünkre áll a Youtube szinte végtelen videoklip bázisa és egy látványos magyar fejlesztésű szoftver, amivel mixeket készíthetünk belőle.

Felület

A kezelői felületet középen egy szalag foglalja el. Felül találhatjuk a keresőt, ahová beírhatjuk, hogy milyen dalt szeretnénk mixünkhöz adni. Miután beírtuk a keresett dalt, a keresőmező alatt szépen egymás mellett megjelennek a találatok. Innen már csak át kell húznunk a szalagra, ezzel hozzáadtuk a mixünkhöz. A mixet elnevezhetjük, elmenthetjük, sőt ismerősünknek is elküldhetjük emailben. Lejátszáskor két lehetőségünk van: vagy teljes képernyőn élvezzük az eredményt, vagy a bal felső sarokban található kis ablakban. Ez utóbbi esetben a felület minden eleme (kereső, szalag, lejátszás vezérlő elemei) végig látható marad.

Alapjába véve egy kellemes, profi módon kidolgozott magyar fejlesztéssel állunk szemben, bennem kicsit a macera faktor az, ami kérdésként felmerül. Egy 3 órás mix esetén közel 50db 3-4 perces zeneszámot kell hozzáadnunk, ami nemkevés időt vehet el az életünkből.
Ez például a Szokol rádió néhány kattintásos megoldásával szemben mindenképpen macerásabb dolog, de mellette szól, hogy pontosan számról számra meghatározhatjuk a zenéket, míg az említett rádiónál csak körbehatárolhatjuk azokat.

Elérhetőségek:
Dragontape
Interjú a készítőkkel
Facebook oldal
Twitter

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.