2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

MacBook Pro Late '07 - az Ablakon túl

Egy Windows-felhasználó szemszögéből mutatom be az Apple notebookára való áttérést.

[ ÚJ TESZT ]

Akkumulátor, verdikt

Az eredeti akku üzemidőről nem tudok nyilatkozni, megkaptam bár a gyárit is hozzá, de az már halott volt. Kaptam viszont egy szinte új utángyártott darabot, sajnos ez meg is látszik rajta. Jelenleg 12 ciklus van benne, és 93%-os, kb. 2-2,5 órát megy, majd szó nélkül leáll, és minden ilyen attrakciója után 1-2 %-ot romlik az állapota. Tervbe van véve egy normális aksi beszerzése is, ha/mikor eladásra kerül, ez is dob azért az értékén.

Összegzésképp azt tudom mondani, hogy évek sikertelen próbálkozása után végre sikerült átélnem azt a bizonyos feelinget. Megvan itt is, ugyanúgy, ahogy megvan az iPhone-ban, vagy a többi iEszközben. Ezt továbbra is úgy írom, hogy nem vagyok egy Apple-rajongó, minden gyártó megoldásait ugyanolyan érdeklődéssel követem.

Remek dolog, hogy amikor végzek a munkával, vagy a netezéssel, csupán lehajtom, elalszik, majd felnyitáskor rögtön ugyanott tudom folytatni, ahol abbahagytam, remek dolog a Launchpad, remek dolog a dock, remek dolog a magsafe, remek dolog az App Store, és még sorolhatnám oldalakon át. De...

Nem tudnám teljes mértékben nélkülözni a Windows rendszert. Ugyanúgy szeretem, vannak alkalmazások, amik OS X-re nem érhetők el, és vannak funkciók, amik egyes szempontokból kényelmesebbé teszik.

Közel sem vagyok még Mac expert, mindig van új a nap alatt, és ez egy darabig biztosan így is lesz, tehát nem gondolom, hogy ezzel a rövid összefoglalóval befejeztem volna a kalandomat, amit lehetőség szerint szeretnék megosztani veletek. Ha kérdésetek lenne, tegyétek fel, legjobb tudásom szerint igyekszem megválaszolni!

Köszönöm, hogy végigolvastad a cikkemet!

Horváth Gergely

Azóta történt

  • Az Apple buborék

    Valami történt a világ egyik legnagyobb tech vállalatával... Ez az írás az okokat és a "Hogyan tovább?"-ot fejtegeti.

  • Apple MacBook Pro 2016 CTO

    Kis „hands on review” egy grafikus szemszögéből, aki mindennapjait a MAC előtt tölti.

  • High Sierra telepítése PC-re (Hiányos!!!!)

    A macOS High Sierra (régi nevén Mac OS X) az Apple által gyártott termékeken (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac Pro, Mac mini) található operációs rendszer.

Előzmények

  • Apple iPad Mini 2014-ben

    Mire alkalmas napjainkban az Apple 2012-ben piacra dobott kisméretű táblagépe? Meglepően sok mindenre!

  • Műanyag MacBook reborn

    Történet egy 5 éves műanyag Macbook notebookról, amit sikerült kipofozni és napi használatra alkalmassá tenni.

  • Apple MacBook Air 13" 2012 - Mid

    Egy jobban felszerelt középkategóriás notebook áráért, egy egy éve kifutott felsőkategóriás MacBook. Vajon megéri?

  • MacSzerelmesedtem

    40 fölött megvettem életem első Apple termékét. Nem technikai bemutató, teszt vagy reklám lesz, csak erőteljesen szubjektív leírás.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.