2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Korrektort a LOGOUT-ra!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Már eddig is érlelődött bennem a gondolat, de most, a Logout beindulása óta új erőre kapott...

[ ÚJ TESZT ]

Már eddig is érlelődött bennem a gondolat, de most, a Logout beindulása óta új erőre kapott ez az elképzelés – nem kéne egy korrektor?

A fórumhozzászólásoknál eddig is láthattuk, hogy az emberek helyesírása – tisztelet a kivételnek – hagy némi kívánni valót maga után. Ezzel eddig nem is lett volna különösebb gond, a cikkírók ügyeltek a munkájukra, csak elvétve csúszott be egy-két elgépelés, amit a fórumban könyörtelenül kiveséztünk, ezzel gyakran ''szétoffolva'' azokat.

A Logout indulása óta gyökeresen megváltozott a helyzet. A tagok lehetőséget kaptak rá, hogy véleményüket nagyobb olvasóközönség elé tárják, ami egy rendkívül jó ötlet.
Hátránya, hogy a kikerült írások nem mennek át egy korrektor kezén (sajnos ez megfigyelhető egyre több on- és offline lapnál is).
Hogy ez probléma lenne? Igen, probléma, méghozzá nagy probléma. Egy ember rossz helyesírását több ezren látják, átveszik, használják (példaként a nagy népszerűségre szert tett muszáj ''ly''-nal, az egyelőre-egyenlőre összekeverése – a gondolat- és mínuszjel helytelen használata már csak hab a tortán).

Felvetésem a következő lenne:
Néhány, önként jelentkező moderátor (akár új, Korrektor ranggal) járhatná a Prohardver lapcsalád tagjait, és a szerzők (akár a hivatásos cikkírók) munkáját ellenőrizhetné, javíthatná, akár drasztikus módon is (itt a Logoutra gondolok). Személy szerint én is szívesen vállalkoznék erre a feladatra (jelenleg szedőnyelvtant is tanulok, kiterjedt helyesírási, stilisztikai és egyéb finomságokkal fűszerezve).

Maga az elképzelésem technikailag nem tudom mennyire megoldható, kinek-milyen hozzáférése van módosítani, de nem hinném, hogy ez nagyobb akadály lenne.
Szívesen várom a házigazdák, moderátorok, és persze a logoutosok, tagok véleményét.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.