2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Konyhai LED világítás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Olcsó, praktikus, egyszerű, páraálló, minimális méretű, könnyen beköthető és felszerelhető? 3528 SMD!

[ ÚJ TESZT ]

A főszereplő

Aztán visszatértem a LED-es megoldás gondolatához. Mindig is érdekelt ez a technológia, ráadásul meg tudtam fogalmazni az elvárásaimat is: az új fényforrásnak esztétikusnak, lehetőleg páraállónak, minimális magasságúnak, könnyen beköthetőnek és felszerelhetőnek kell lennie, hiszen mégiscsak egy milliós projekt egyik főszerepét játssza majd. A Power LED-eket hamar kizártam a pontszerű fényük, melegedésük és magas áruk miatt. Az ebay-en hamar rátaláltam arra a megoldásra, amit kerestem. Az eladó leírásán felbuzdulva azóta is csak a hangzatos "Cool White 5M 500CM 3528 SMD Led Strips Lights 300 Leds" néven hivatkozom rá. :)

LED szalag

Ez egy öntapadó hátú LED szalag, 60 LED van benne méterenként, 3 darabonként vágható, és méterenként 5 W a fogyasztása 12 V-on. Ezen a változaton nincs műanyag bevonat, ami vízállóvá teszi, de nincs itt annyi pára, hogy ez gond lehessen. Féltem kicsit, hogy a feladatra az 5050-est típusú (nagyobb méretű) LED jobb lenne, de így utólag alaptalannak bizonyult az aggodalmam. Valami 3500 Ft-ért adták az 5 métert a jó kínaiak, nosza rendeltem rögtön 2 tekerccsel, annyi biztosan elég lesz - gondoltam naivan. :)

Amikor elkészült

Táp is kell hozzá, és miután 20-40 W-ra vártam a felvett teljesítményt, egy kicsit túlterveztem. újabb 3000 Ft-ért találtam egy csilivili vadiúj 90 W-os univerzális laptoptápot, aminél állítható a feszültség 9-21 V között. A LED szalag 12 V-os, és pont van is ilyen állás a tápon, ez kell nekem!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.