2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Windows XP költözés HDD-ről SSD-re

  • (f)
  • (p)
Írta: |

..avagy hogyan toljunk el valamit jól..:-)

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

A HDD-ről SSD-re váltás egyszerű összehasonlításban szerintem nagyon megéri. Amióta átcseréltem a két hardvert, folyamatosan „soha többet HDD-t” érzésem van, szerintem ilyen gyorsulást semmilyen komolyabb processzorcsere sem tudott volna produkálni, ugyanis pont azok az idegesítő használat közbeni belassulások, és HDD gondolkozások tűnnek el teljesen, vagy majdnem teljesen, amik a napi használatban igazán számítanak.

Érzetre minden jóval gyorsabb, fürgébben mennek a dolgok, és nem mellesleg teljes csend van. Se kerregés se gondolkozás.

Hozzáteszem hogy egy jól karbantartott rendszerem volt és Eboostr-t is használtam mellé, 1GB-os területtel a RAM-ból, szóval nem volt olyan vészesen lassú az eredeti rendszer sem, de mindenképpen egyértelmű a javulás.
Mivel a régi HDD is maradt a rendszerben játékoknak illetve tárolásra, és a teljes rendszermásolat is rajta van, elég csak átváltanom, és egyből érzékelhető hogy mennyire lassú is volt az SSD-hez képest.

Tehát aki minőségi változást szeretne a mindennapi számítógép használatban, vagy esetleg egy régebbi hardverrel rendelkező pc-t/laptopot szeretne egy kicsit combosabbá tenni, annak részemről az SSD mindenképpen:

Különösen Ajánlott

Kapcsolódó írások:
Milyen SSD-t vegyek?
SSD beüzemelése a gyakorlatban!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.