Költözés

  • (f)
  • (p)
Bemutató – Írta: | 2012-10-07 08:00

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Chieftec LCX-03B-B-AW-OP házikóm, amit lecseréltem.

Kulcsszavak: . Cooler-MasterChieftecHAF

[ Új teszt ]

Előszó és az előd

Előszó

Először is szeretném leszögezni, hogy ez az írás nem teszt, hanem egy „élménybeszámoló”. A későbbiekben lehet, hogy fogom bővíteni hőmérsékleti eredményekkel.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Chieftec LCX-03B-B-AW-OP házikóm, ami már nem mai darab, kb. 7 vagy 8 éve lehet nálam. Elmondhatom róla, hogy megszolgálta az idejét.

Többször megfordult már a fejemben, hogy váltani kellene, de nem találtam olyan házikót, ami számomra megfelelő lenne, ha pedig mégis, akkor az olyan árban volt, ami mondhatni számomra a megfizethetetlen kategóriába tartozott. Így tovább agyaltam, gondolkoztam, nézelődtem, hogy vajon melyik ház lenne számomra megfelelő.

De, nem is olyan régen kiszúrtam magamnak egy házat, ami nem ebbe az árkategóriába tartozik, és a méretei is megfelelőek voltak, tehát elfért az előd helyén. Elhatároztam, hogy kell, és így is lett.

Az előd

Sok évvel ezelőtt, egészen pontosan 2005-ben, úgy határoztam, hogy keresek magamnak egy olyan házat, ami kielégíti az akkori igényeimet. Tehát, jól szerelhető, jól szellőzik, masszív, és nem vágja szét a kezem szerelés közben. Sokáig keresgéltem, ám végül belefutottam egy Chieftec házikóba, egészen pontosan egy Chieftec LCX-03B-B-AW-OP házikóba, a Mistral-nál (ami ugye már nem létezik). Nem is gondolkoztam, meg is vettem magamnak, egészen pontosan 2005.10.26-án.

A vásárlás óta, egy pár konfiguráció már megfordult benne, Intel-AMD egyaránt. Történtek módosítások is, mégpedig a tetejét kivágtam egy 12cm-es ventilátor helyet, aztán az előlap mögött is kivágtam, hogy oda beférjen szintén egy 12cm-es venti. Az oldallap is kapott egy kisebb díszítést. :) A legutolsó állapotában így nézett ki a ház:

Viszont, mint korábban is említettem, kacérkodtam a házcsere gondolatával, és végül rávettem magam, hogy cseréljek.
A Chieftec megszolgálta az idejét.

Az utód

Sokáig agyaltam, hogy mi lenne számomra a legmegfelelőbb választás. A méret adott volt, tehát, legalább akkora ház kellett, mint a Chieftec, vagy egy kicsivel nagyobb. Gondolkoztam Thermaltake-ben, Chieftec-ben (mivel az elődben nem csalódtam), és még egyéb gyártók házaiban, de nem tudtam dűlőre jutni.

De végezetül „belefutottam” a Cooler Master HAF 932 Advanced házikóba. Lényegében, ahogy megláttam, megnézegettem, elhatároztam, hogy nekem ez kell. Nem sokkal, kicsivel nagyobb mint az előd, masszív, jól szellőzik, mivel HAF, jól szerelhető, ráadásul a dizájn is megtetszett.

Így, elhatároztam, hogy Ő lesz a Chieftec házam utódja, amit végre sikerült beszereznem!

Miután hazaértem vele, nagy izgalommal vártam, hogy kicsomagoljam, és neki állhassak szerelni! Neki is álltam!

Pár kép a házról, még a szerelés előttről:

Mint látható is, a belső tér rendkívül tágas, ami igaz, ennél a méretnél/kategóriánál már szinte alapnak mondható. Ennek rendkívül örültem. Miután valamennyire sikerült betelnem a látvánnyal, akkor nekiálltam a költöztetésnek.

Volt pár apró dolog, amit kicsit meglepődve tapasztaltam, bár sokaknak ez biztosan már alap. Az egyik legfőbb dolog, az az alaplapi távtartók behajtására adott cucc, ami rendkívül hasznos, szerintem.

Nem kellett fogóval szenvedni, hogy behajtsam a távtartókat, hanem rátettem ezt a kis "fejet", majd csavarhúzóval behajtottam őket!

Ezek után következett a vas átköltöztetése a másik házból.

Kicsit megküzdöttem a kábelekkel, mert soha sem volt alsó tápos házam, így nem nagyon tudtam, hogy pontosan, hogyan is kellene elvezetni a kábeleket. Nem is sikerült túl jól, így nagy valószínűséggel valamikor a közeljövőben nekikezdek megint, hátha jobban, szebben sikerül.

A szerelés elkészültével, kíváncsiságból egymás mellé tettem a két házat, hogy mégis mekkora méretbeli különbség van kettejük között, és meglepődve tapasztaltam, hogy nem is sok.

Inkább, csak szélességben van különbség, magasságban, hosszban pedig szinte elenyésző. Ettől függetlenül, a HAF sokkal nagyobbnak látszik a Chieftec-hez képest.

A következtetések levonása után, pedig az előd helyére került a ház, már benne a vassal, és örömmel használatba vettem. :) Igaz, a szerelés közben volt egy kis idegeskedés, mert az alsó PCI-E port lazának tűnt, és azt hittem, hogy valami gond lesz, de miután röffent a gép, és működött a Crossfire, akkor örömmel konstatáltam, hogy semmi gond! Megkönnyebbültem!

Köszönöm, hogy elolvastad!