2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Költözés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Chieftec LCX-03B-B-AW-OP házikóm, amit lecseréltem.

[ ÚJ TESZT ]

Az utód

Sokáig agyaltam, hogy mi lenne számomra a legmegfelelőbb választás. A méret adott volt, tehát, legalább akkora ház kellett, mint a Chieftec, vagy egy kicsivel nagyobb. Gondolkoztam Thermaltake-ben, Chieftec-ben (mivel az elődben nem csalódtam), és még egyéb gyártók házaiban, de nem tudtam dűlőre jutni.

De végezetül „belefutottam” a Cooler Master HAF 932 Advanced házikóba. Lényegében, ahogy megláttam, megnézegettem, elhatároztam, hogy nekem ez kell. Nem sokkal, kicsivel nagyobb mint az előd, masszív, jól szellőzik, mivel HAF, jól szerelhető, ráadásul a dizájn is megtetszett.

Így, elhatároztam, hogy Ő lesz a Chieftec házam utódja, amit végre sikerült beszereznem!

Miután hazaértem vele, nagy izgalommal vártam, hogy kicsomagoljam, és neki állhassak szerelni! Neki is álltam!

Pár kép a házról, még a szerelés előttről:

Mint látható is, a belső tér rendkívül tágas, ami igaz, ennél a méretnél/kategóriánál már szinte alapnak mondható. Ennek rendkívül örültem. Miután valamennyire sikerült betelnem a látvánnyal, akkor nekiálltam a költöztetésnek.

Volt pár apró dolog, amit kicsit meglepődve tapasztaltam, bár sokaknak ez biztosan már alap. Az egyik legfőbb dolog, az az alaplapi távtartók behajtására adott cucc, ami rendkívül hasznos, szerintem.

Nem kellett fogóval szenvedni, hogy behajtsam a távtartókat, hanem rátettem ezt a kis "fejet", majd csavarhúzóval behajtottam őket!

Ezek után következett a vas átköltöztetése a másik házból.

Kicsit megküzdöttem a kábelekkel, mert soha sem volt alsó tápos házam, így nem nagyon tudtam, hogy pontosan, hogyan is kellene elvezetni a kábeleket. Nem is sikerült túl jól, így nagy valószínűséggel valamikor a közeljövőben nekikezdek megint, hátha jobban, szebben sikerül.

A szerelés elkészültével, kíváncsiságból egymás mellé tettem a két házat, hogy mégis mekkora méretbeli különbség van kettejük között, és meglepődve tapasztaltam, hogy nem is sok.

Inkább, csak szélességben van különbség, magasságban, hosszban pedig szinte elenyésző. Ettől függetlenül, a HAF sokkal nagyobbnak látszik a Chieftec-hez képest.

A következtetések levonása után, pedig az előd helyére került a ház, már benne a vassal, és örömmel használatba vettem. :) Igaz, a szerelés közben volt egy kis idegeskedés, mert az alsó PCI-E port lazának tűnt, és azt hittem, hogy valami gond lesz, de miután röffent a gép, és működött a Crossfire, akkor örömmel konstatáltam, hogy semmi gond! Megkönnyebbültem!

Köszönöm, hogy elolvastad!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.