2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Játékra, otthonra, bármire - LG 27MP89HM-S

Tökéletesen elégedett vagyok a monitorral, csak pozitívumokat tudok felhozni az eddigi tapasztalataim alapján.

[ ÚJ TESZT ]

A választottam

Végül ő lett a befutó:

Készítettem egy unboxing videót is, melyet alább láthattok:

2017 februárjában harangozták, vezették be a monitort a piacra. Elég tetszetős, szép egyedről van szó, mint azt már megszokhattuk az LG-től. A 27 hüvelykes MP89-et javarészt letisztultság jellemzi, a felső kategóriától örökölte kinézetét, nincsenek felesleges sallangok, borderless dizájn, C fémhatású ezüst talp (Arcline). Összegezve, korábban már jócskán láttuk a felsőbb kategóriás LG monitorokon ezt a külsőt.

Egy erős középkategóriás monitornak mondanám a 27” full HD szegmensben tapasztalataim szerint. Az első dolog, ami rögvest szembetűnik, az a káva nélküli dizájn. A 2017-ben már megszokott trendnek megfelelően mind a négy oldalon sikerült nagyon keskeny kávát kialakítani.

Továbbá magát a kijelző vastagságát is sikerült eléggé leredukálni:

Az élesség, mivel csak egy 1080p-s monitorról beszélünk, nem olyan crisp, mint egy 2K vagy 4K vagy 4K+ kijelzőnél természetesen. A kontrasztarány 1000:1 és több, mint 16,9 millió színt tud megjeleníteni, természetesen az sRGB színteret fedi le 99%+.
A fényerő 250 cd/m2, ami átlagos értéknek mondható a monitoroknál. Előre kalibrált állapotban érkezik a monitor, a "mérési jegyzőkönyv" mellékelve a dobozban:

Amit még fontos megjegyezni, hogy IPS Glow-t alig véltem felfedezni a sarkokban és a kijelző szélein. A monitor munkára és játékra egyaránt kiválóan használható véleményem szerint. Az AMD kártyával rendelkezőknek jó hír a FreeSync. Továbbiakban célkereszt funkciót is lehet engedélyezni.

Hátul a szokásos fényes, fehér műanyag borítás, illetve állványra felpattintható kábelrendező.
A süllyesztett blokkban portok jócskán hiányban szenvednek, de ez egy kompromisszumos kategória, sajnos ebben erre lehet számítani, nincs se DisplayPort, se USB.

Viszont van 2 HDMI portunk, és egy "elavult" VGA is. A több képbemenet kapcsán érdemes megjegyezni, hogy természetesen van kép a képben funkció (PIP), tehát egyszerre több bemenet képét is kitehetjük a kijelzőre. Ezt az LG OnScreen Control alkalmazásával teljesen testre is szabhatjuk.
Van még egy audio in és egy audio out portunk is. Az 5 Wattos beépített sztereó hangszóróktól természetesen nem kell csodát várni…
VESA fali konzol felfogatásra is van lehetőség, de figyelnünk kell a csatlakozók irányára.

Az ArcLine talp szép, jól néz ki, jól tart, de nem túl praktikus, hisz csak a monitor dönthetőségét lehet állítani (gondolom, a középkategóriás besorolásnak köszönhetően), 2 és 15 fok között, a magasságát, forgathatóságát sajnos nem, így nincs pivot sem.

A monitor főbb specifikációi:
- 27" IPS Neo III Panel,
- Full HD,
- Mega Dynamic kontrasztarány,
- 250 cd/m2 fényerő,
- 178/178° betekintési szög,
- 5 ms válaszidő,
- 75 Hz frissítési ráta,
- 16:9,
- 16,7 millió szín, sRGB,
- AMD FreeSync,
- 2× HDMI, VGA, audio bemenetek,
- audio kimenet.

Tartozékok: A szokásos CD, leírás, útmutatók, mérési jegyzőkönyv, kábelvezető, egy táp, egy HDMI, és egy VGA kábel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.