2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Izlandi körutazás - 1. rész

Hogyan jut eszébe bárkinek is, hogy Izlandra utazzon? Messze van, hideg van, vulkánok törnek ki...

[ ÚJ TESZT ]

Miért éppen Izland?

Hogyan jut eszébe bárkinek is, hogy Izlandra utazzon? Messze van, hideg van, meg ott amúgy is csak a vulkánok törnek ki, megbénítva az európai légi közlekedést. Őszintén szólva a vulkán kitörések előtt én is csak kb. annyit tudtam Izlandról hogy Reykjavik és Eidur Gudjohnsen. Aztán amikor a tavaly nyári skóciai utat (képek itt: [link]) terveztem Google Earth segítségével, egyszer "megcsúszott a kezem" és Izlandon kötöttem ki. Elkezdtem fényképekre kattintatni és leesett az állam. Mindig is jobban érdekelt észak mint dél, a természet által létrehozott látnivalók, mint amit emberi kéz épített. Vulkanikus tájak és képződmények, vízesések, hegyek, völgyek: itt teljes erejében megmutatkozik a természet. Ez valami teljesen egyedi, ilyen máshol nincs, ráadásul nem is a világ végére kell elmenni, és az ország is kezelhető méretű. Szóval ide el kell mennem.

Azt hamar kiderítettem, hogy Bécsből van közvetlen járat, egész olcsón, ez tűnt a leginkább ésszerűnek. Már csak útvonal kell, meg útitársak. Google Earth "rajzszögelés" és sok utánaolvasás után könnyen összeállt a program. Alapvetően egy körút rajzolódott ki (elég ránézni Izland úthálózatára, és érthető a miért), kisebb-nagyobb le- és kitérőkkel. Aztán találtam útitársakat is, illetve egyet, aki hozott magával még kettőt, és óriási megkönnyebbülésemre 99%-ban elfogadták az útitervemet. Örök hálám ezért nekik :)

A skóciai utazás tapasztalataiból kiindulva úgy gondoltam, az a legjobb, ha az ember mindent maga szervez: Repjegy, útvonal, szállás, autóbérlés. Így is lett, illetve terepjárót foglaltunk le, mert Izland terepjáró nélkül olyan mint a Dallas Bobby nélkül. Már csak pár hónap várakozás volt hátra... és útnak indultunk!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.