2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

iPhone 3G: Ami kimaradt a csomagból

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nehezen kezdtem bele ennek a cikknek a megírásába, mivel ez tipikusan egy olyan téma mint a politika:...

[ ÚJ TESZT ]

Nehezen kezdtem bele ennek a cikknek a megírásába, mivel ez tipikusan egy olyan téma mint a politika: nagyon megosztja az embereket. Ha valaki rosszat mer írni az Apple legújabb mobiltelefonjáról, az vagy nagyon szeret vitatkozni, vagy nem olvassa a kapcsolódó fórumot. Én nem kívánom szidni vagy dicsérni a készüléket. Használom egy ideje, van amiben nagyon tetszik, de van ahol kevésbé.

A negatívumok közé tartozott eddig a zenelejátszás is. Egyrészt azért mert szoftveresen egyszerűen máshoz szoktam már (több beállítási lehetőség, néhol kezelhetőbb menürendszerhez), másrészt pedig a kapott fülhallgató sincs a csúcson. Nem egy rossz darab, de azért lássuk be: hallottunk már jobbat is. (Tipikusan Sony Ericsson W széria, vagy akár nem mobilos részről Sennheiser típusok)

Ezért kezdtem egy kis kutakodásba, hogy mivel is lehetne orvosolhatni ezt a problémát. Persze rögtön megtaláltam a Sennheiser MM50 iP nevű terméket, azonban ez nem igazán az amire vágytam. Először is nem szétszedhető, így ha valami történik vele, akkor le kell cserélni az egészet. Másodszor pedig a lélektani határ felett lakik az árcédula.
Kicsit tovább kerestem, és így találtam meg a JAYS gyártó m-JAYS nevű termékét ami szétszedhető, igényesen néz ki és egy belépő szintű fülhallgatót is kapunk hozzá.

Az átalakító

Az e-bay oldalán átlagban 40 EUR az ára + pkg ami így sem kevés, de sikerült találni egy magyarországi forgalmazót ahol olcsóbban lehet hozzájutni. No hajrá, megrendelés, egy nap múlva érkezik az e-mail hogy lehet menni érte.

Ő lenne az!

A város szélén lévő üzletben gyorsan mentek a dolgok, így hamarosan már a csomagolást boncolgattam. Elegáns fekete karton, belül műanyag tartó. Nincs túlbonyolítva semmi, csupán az van benne amit elvárhatunk.

A csomag

A mindössze egy gombból álló mikrofon rész szép, letisztult és ami a legfontosabb: pontosan teszi a dolgát. A hangminőség tiszta, a gombnyomásra jól reagál, és kellően hosszú a kábele is.
A hangminősége a kapott fülesnek nem az igazi, azonban ezen könnyen segíthetünk ha van kéznél egy minőségibb darab, mivel (pont ez a lényeg) bármilyen saját eszközt használhatunk.
Összességében sikerült megoldani a problémát, mivel az régi fülhallgatómat használhatom az iPhone-val úgy, hogy nem kell lemondanom a telefonálás lehetőségéről sem.

Belülről

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.