2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Hórusz szárnyai steampunk billentyűzet

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy sikertelen live modding utóélete: hiába öltem a modding tervezésébe több órát, mégsem lett kész a Veletechen.

[ ÚJ TESZT ]

elemzés

Mindazok, akik kinn voltak a Veletechen, láthatták ahogy megpróbálok élőben összeállítani egy steampunk billentyűt a kiállítás ideje alatt.

A tervezésbe több órát öltem, hogy beleférjek a 8 órába: fejben sokszor lejátszottam az egészet, átgondoltam és felcseréltem több művelet sorrendjét, hogy biztos sikeres legyen.

Megpróbáltam a leggyorsabban dolgozni, a legkevesebb pihenővel, sajnos épp emiatt még a látogatókra se tudtam elég figyelmet szentelni, nemhogy a modder társakra, ezért utólag is elnézést kérek.

Akik a végéig kint maradtak, láthatták, ahogy elcsomagolom a szerszámokat és a nem elkészült billentyűt is. Annak, hogy nem tudtam időre befejezni, több okát is találtam utólag, amin jövőre (ha újra eljutok) megpróbálok változtatni.

1. A billentyűk oldalának levágása 2 helyett 3 órát vett igénybe.

Ez a lépés jövőre otthon készül el, mert mindenkinek unalmas szerintem.

2. A bőr túl vastag volt.

Mostanában kezdtem csak el foglalkozni ezzel az anyaggal és még nincs túl sok tapasztalatom vele. Erre a feladatra is jó lett volna, de...

3. A lyukasztóm rossz volt

Nem volt akkora méretűm, ami ide kellett volna, ezért kerestem pótlást, de az általam talált üres töltényhüvely (apám járt vadászni) méretre megfelelt, de ehhez túl lágynak bizonyult. Otthon, amikor kipróbáltam, sikerült két ütéssel lyukat csinálnom, viszont fent a 4-5. környékén láttam, hogy az éle lekezdett szépen befelé görbülni és így használhatatlan lett.

Persze, okosan csak 1 db volt nálam, ettől kezdve maradt a tapétavágó, ami viszont nem csinál szép munkát, viszont rossz volt vele dolgozni.

Szóval a jövő évi Veletechen újra megpróbálom, már levágott gombokkal, vékony bőrrel és minimum 2 db profi minőségű lyukasztóval. Remélem, így sikerül a készítés látványosabb részeit megmutatni, beszélgetni a vendégekkel, megnézni a moddertársak munkáit és még időben be is fejezni a munkát.

Nem keseredtem el, új dolgot próbáltam és nem sikerült, de meg tudom oldani. Sajnos menet közben még képeket se tudtam készíteni, így csak a végeredményről tudok beszámolni.

Képek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Robur's dashboard

    Steampunk vezérlőpult egy léghajó kapitányának egy Logitech MX 5500-as billentyűzet felhasználásával.

  • La Baronesse II. és Ermine mod

    Mert egy bárónő kezébe egyszerű mezei egér nem való, így valami különlegeset kellett kitalálnom...

  • La Baronesse 1. változat

    Steampunk keyboard for ladies azaz moddingban is hallgass a csajokra (is).

  • Metropolis billentyűzet mod

    Íme a harmadik, steampunk ihletésű keyboard moddingom, melyet az eddigiek hibáiból okulva készítettem.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.