2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Weboldalt/blogot! De hogyan?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Eme irományom fő motívációja az a tény, hogy bár jelenleg is hemzseg az internet olyan...

[ ÚJ TESZT ]

Eme irományom fő motívációja az a tény, hogy bár jelenleg is hemzseg az internet olyan portáloktól, ahol gyorsan bárki saját oldalt hozhat létre. Mégis azért jobb, ha a végletekig személyre szabhatjuk az oldalunkat.Nézzük a járható utakat!

Amennyiben nem élünk a blogger, bogspot, myblog, blogblog oldalak instant lehetőségekkel, szükségünk lesz egy saját tárhelyet regisztrálni. Jelenleg ezt is megtehetjük ingyenesen, mindösszesen annyit kell elviselni, hogy webcímünk nem űberkirály.hu lesz, hanem űberkirály.tsz.hu vagy xy.hu stb.
Miután rendelkezünk az oldalunkal, a következő döntés a szintén triviális weboldal szerkesztő kiválasztása. Bizonyos oldalak online webhtml szerkesztőkkel rendelkeznek de azok max kényszermegoldásnak jók, semmikép sem alkalmasak hosszabb komolyabb munkára.

Régebben mint egyszerű felhasználó a dialupp korában, a frontpage eléggé elterjedt eszköz volt amivel mindneféle személyes oldalt létrehozhattunk. Manapság már nyílván a css a módi és az eszközök is ennek megfelelően kibővültek. Oldalkészítéshez Macromedia Dreamweaver és Photoshop dukál!
Természetesen léteznek más ingyenes megoldások is. Pl a legfrissebb Ubuntu a már megszokott kínálatával is lehetővé teszi a webszerkesztést.

A feltöltés pedig a total commander segítségével megy mint oly sok minden más is :)
Írásom célja az, hogy csatlakozzatok és a témában írjátok le az okosságokat, hogy mindenki legyen az kezdő, haladó vagy profi bővüljön a tudása! Mintahogy az enyém is ahogy evickélek a számomra új területeken.

Előzmények

  • Hogyan fejlesszünk fórumot?

    Kezdetben vala az email, a levelező lista, a BBS, a USENET, vendégkönyv és aztán beköszöntött...

  • Fordítókat keresünk

    Kedves Olvasóim! Ahogy a Znet mottója tartja: The Spirit of Resistance Lives. Nagy örömmel...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.