2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hetifilm, a magyar Netflix

Kipróbáltuk a legújabb hazai VOD szolgáltatásat, mely ígéretesebbnek tűnik, mint amilyen most.

[ ÚJ TESZT ]

Illetve, annyira azért mégsem...

Feltűnő lehet, hogy eddig egy szót sem írtam konkrétan a filmnézésről. Na majd most... A lejátszó felületébe nem nagyon lehet belekötni, tudja amit tudnia kell, se több, se kevesebb: választhatunk különböző felbontások és jellemzően két hangminőség közül, valamint állíthatunk hangerőt, tekerhetünk, és teljes képernyőre méretezhetjük a lejátszást.

Magát a film képét nem lehet kimenteni, de a kezelőfelületet meg tudom mutatni. És igen, a Microsoft Azure felirat végig ott marad a sarokban:(

A tartalom minősége viszont még nem az igazi. Bár a legnagyobb választható felbontás minden általam próbált esetben 720p volt, a képminőség még általában a YouTube videók szintjét sem igen éri el. Maximum DVD minőségnek nevezhető a legjobb opcióval is. Ha több méterről nézzük a képernyőt, akkor még szerethető, azonban egyes SD tévéadók - mint az AMC - is jobb képet kínálnak, nem beszélve a digitális csomagokban ingyenesen HD felbontásban elérhető Dunáról, ahol mostanában egész jó filmeket lehet elkapni. Ám legyen, majd nézem messziről. A hangot viszont nem lehet elég messziről hallgatni, hogy eredeti nyelven szóljon. Sajnos minden magyar szinkronnal van fenn, hasonlóan szinte minden Magyarországon elérhető VOD szolgáltatáshoz.

Egyeseknél a lejátszás megkezdése is problémába ütközhet, hisz alapesetben csak a Microsoft Edge támogatott, illetve Silverlight bővítmény telepítésével Internet Explorer, Safari és Firefox esetén is működik. Az egyik legnépszerűbb Google Chrome pedig egyáltalán nem használható. Ezt mondjuk nem nevezném végzetes hibának, hisz egy IE vagy Edge minden gépen van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Movian /aka Showtime

    Szeretném bemutatni nektek a Movian Playert, mely egy kiváló film/zene lejátszó és ettől sokkal több!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.