2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

HD720P Autós kamera / Fekete doboz

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ezen kis irományban szeretném bemutatni legújabb szerzeményem: HD720P Autós kamera / Fekete doboz!

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Kedves olvasók, fórumtársak!

Ezen kis irományban szeretném nektek bemutatni legújabb szerzeményem, egy HD 720P DVR autós kamerát, vagy másik nevén "Autós fekete doboz"-t.

Maga a fekete doboz szavak hallatán mindenki a repülőgépre gondol, nem pedig az autóra. Manapság már egyre több tömegközlekedési eszközt (hajót, vonatot) szerelnek fel ezzel a biztonsági kütyüvel, de mi is megtehetjük ezt saját autónkkal.

Ez a kamera természetesen nem egyenlő az "igazi" fekete dobozzal, hisz csak egy kamera, de egyes funkcióit el tudja látni, ezért is kapta ezt a becenevet.

Ez a szerkentyű beszerelve az autónkba rögzíti kocsikázásunk minden egyes mozzanatát (ha szeretnénk). A mozgásérzékelő funkcióval a kamera automatikusan rögzít, ha autónk hirtelen lelassul, felgyorsul, vagy épp egy éles kanyart veszünk. Többek között ezért is fekete doboz, mivel az ilyen mozgásváltozások valamilyen nem várt dolog miatt következnek be, mint pl. baleset, koccanás ... és társai:

Vegyünk egy egyszerű példát:
Kocsikázunk, kereszteződésben piros, szép lassan megállunk. Hallgatjuk a zenét, egyszer csak durr valaki belénk jön. Semmi extrém, csak egy kisebb horpadás a lökhárítón és egy törött bal hátsó lámpa. Épp senki nem volt a közelben, aki látta volna mi történt. Hatóságok kiérkeznek, mindenki magyarázkodik. Mi tudjuk, hogy nem mi voltunk a vétkesek, de a másik fél azt hajtogatja, hogy mi fékeztünk hirtelen és azért jött belénk.
Nincs semmi féknyom, semmi bizonyíték ki lehetett a bűnös, csak a két koccant autó. Nem épp kellemes.
Ilyen esetben ez a kamera hatalmas segítség számunkra, vagy egy másik fél számára, akivel hasonló történt kameránk látószögében.

No de nézzük mi is ez, mi van a dobozban:

Egyszerű, nem csicsás kék doboz, benne egy adatkábel, autós töltő, tartó, angol ill. kínai (vagy milyen) használati utasítás és maga a kamera.

A doboz alján megtalálhatjuk a specifikációkat:
-2,5" lenyitható LCD kijelző
-CMOS WXGA HD Szenzor
-Max felbontás: 1280x720p, 30 fps
-Videó formátum: H.264
-Bővíthető memória (64gb-ig)
-Dátum idő kijelzés
-Gyújtáskor autó felvétel indítás
-Mozgás érzékelő
-Végtelenített felvétel (régebbit írja felül)
-Csatlakozók: USB 2.0 és HDMI
-Beépített mikrofon

Pár szót a kameráról:

Masszívnak néz ki, jól össze van rakva. Ha szemben állunk a kamerával, akkor annak jobb oldalán találhatjuk a ki-be kapcsoló, a menü, a felvétel és pillanatkép gombokat, ezen kívül a HDMI csatlakozót. Ellenkező oldalán a Mód, Fel és le gombokat, valamint az USB csatlakozót és a töltő helyét.

Nekem a 'vindóz jutott eszembe a bekapcs hang hallatán ... de amúgy nem hasonlít rá.
Alap esetben minden bekapcsolással a felvétel is elindul, amit egy hangjelzés kísér és láthatjuk a bal felső sarokban a jól ismert piros pöttyöt. A felvételt bár mikor ki és be kapcsolhatjuk a rec/snap gombbal.

A másik oldalon a fel le gombokkal tudunk lépkedni a menüben, a "Mode" -dal pedig megnézhetjük a korábban felvett videóinkat, illetve válthatunk a kamera és a "fényképező" funkciók között.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.