2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Harc a vevő kegyeiért: 5800 vs. Omnia

Egy régi viszályt szeretnék az én szemszögemből elsimitani.

[ ÚJ TESZT ]

Áttér(it)és

Áttérés Symbian-ról Windows Mobilra:

Azt hittem nehezebb lesz, de aki már 10 percre is használt már WM készüléket annak már nem nagy akadály használni a telefont. A WM-re lehet mondani hogy időtálló (mert pályafutása alatt alig változott valamit) így sok felhasználónak könnyű volt átállni egyik készülékről a másikra. Nekem is volt kisebb nagyobb WM-es készülékeim (MPx-200, HTC Typhoon, HTC Hurricane, MDA Vario II stb) így számomra nem volt fura. Igaz először jól bebarangoltam a menüt hogy memorizáljam a beállítási lehetőségeket, biztos ami biztos alapon. :)

Külső:

Mindkét telefon divatos, szép. Ezt előre leszögezem. De a Samsung jobb anyaghasználata miatt nekem közelebb áll a szívemhez. Igaz nincs eltüntethető stylus-a de egy újabb operációs rendszerrel nem is nagyon veszem észre ennek a hiányát

Belső:

Az Omniának combosabb hardver lapul a kijelzője alatt mint a Finn konkurensének (amit még 2 Firmware frissítés közt erősítettek),és ezt sebességben észre lehet venni.

Zenelejátszás:

A Nokia üdvöskéje elsősorban - ami a nevében is benne van - zenelejátszásra kihegyezett mobil készülék, szemben a Samsung Windows Mobile megoldásával. A zenelejátszásban (headset nélkül) toronymagasan lekörözi az i900-at a Nokia, de valljuk be, aki megveszi nem is zenét akar rajta hallgatni éjjel nappal. És ekkor jön a kellemes meglepetés mikor fülhallgatóval hallgatjuk a zenét. Zenét és a basszust kedvelő ember vagyok így az Omnia fülese komoly benyomást tett rám. Itt helyből alázza az 5800-át a Samsung. Itt döntetlen az állás.

Videó:

Itt nem veszi olyan jól a Tube a megpróbáltatást mint az Omnia. Igaz vannak programok, amik átkonvertálják mp4-be a videókat, de akkor sem játssza le a DivX-es videót az 5800.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.