2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Harc a vevő kegyeiért: 5800 vs. Omnia

Egy régi viszályt szeretnék az én szemszögemből elsimitani.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó és rövid bemutató

A napokban történt egy cserém. Önszántamból mivel már a 6 éves Nokia (Symbian) uralmat meg akartam törni egy Windows Mobile (WM) készülékkel. Sokat olvasgattam a telefonok topikjait itt a fórumon, voltak pozitív és negatív vélemények mindkét versenyzőnél.
De ne szaladjunk ennyire előre, jöjjön egy kis bemutató azoknak, akik még nem ismernék a telefonokat, illetve csak az egyikkel találkoztak volna.

A korrektséget végett, betűrendi sorrendben mutatom be a készülékeket :) :

Nokia 5800 (Tube):

2008. október 14-e körül olvashattunk arról, hogy az FCC (Amerikai Kommunikációs Bizottság) oldalán feltűnt egy érintő képernyős Nokia mobiltelefon, az 5800. Előtte is lehetett már róla hallani Tube néven. A világ legnagyobb gyártójához mérten az első saját tervezésű és gyártású telefonjának adott egy kis média visszhangot mikor a Batman - Sötét lovagban és Britney Spears – Womanizer klipjében kapott nagyobb szerepet a telefon.

Samsung SGH-i900 (Omnia):

2008. június 09.-e körül hallhatunk róla először. WM alapokon nyugvó PDA (Személyi Digitális Asszisztens). Számomra ezzel a telefonnal lett vége annak a tudatnak, hogy ami PDA az csak vastag lehet :D. A Samsung a saját TouchWiz kezelőfelülettel akarta a WM sajátos kezelőfelületét eltakarni. Sok visszhangot nem keltett a gyártó, de ők is az Apple vitorlájából akarták kifogni a szelet ezzel a mobil mindenessel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.