2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Harc a vevő kegyeiért: 5800 vs. Omnia

Egy régi viszályt szeretnék az én szemszögemből elsimitani.

[ ÚJ TESZT ]

A mindennapokban

Mindennapi használhatóság:

Mivel volt/van mindkettő így tudok levonni e témában konklúziót. Az 5800 úgy viselkedik a minden napokban, mint egy átlag telefon. Semmi csicsa bootoláskor semmi Symbian logó. A használata is ezt sugallja. Nincs a jól megszokott menü jel egy gombon sem és a használat során sem nagyon lehet megtalálni. Egyeseknek ez jelenti a normál telefont.
Más tészta ebből a szempontból az i900. Érezni, hogy ez nem egy átlagos telefon, mivel PDA. Viccet félretéve bekapcsoláskor még nem, csak kicsit később döbben rá az ember, hogy Windows Mobil telefonnal van dolga. A TouchWiz (az F480-ból megismert) jól elfedi a WM kicsit szögletes kicsit idejétmúlt kinézetét. Igaz a redmondiak sem igyekeztek a reformálással (de a mentségükre legyen mondva a 6.5 már fény az alagút végén) így a nagyobbik Koreai cég jól tette, hogy egy kicsit feldobta a TouchWiz rendszerrel.
Használat során nem volt különösebb problémám egyik telefonnal sem. Igaz meg kell említeni a fórumozók által (és én általam is) böngészőből való kilépést és a sunyi (bocs de más szót nem találtam rá) szoftverek kipakolása 1-1 FW frissítés során (valamit valamiért alapon). Ezzel szemben az Omnia-ban benne van alapból a teljes (írás-olvasás) Office programcsomag (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) igaz még PDF formátumot nem kellet használnom így erről még nem tudok nyilatkozni

Internetezés:

Itt van sajnos az 5800 egyik nagy hibája. Folyamatosan kilépett a gyári böngésző és a 3rd Party programok is akadozva dolgoztak a telefonon. Azt pedig hogy zenehallgatás mellett internetezz, gyári böngészővel el lehet felejteni nem úgy, mint az Omnia-n. Itt mutatkozik meg a 128MB RAM, amivel már lehet garázdálkodni. Ez eddig oké. Most jöjjön, amivel kommunikálsz a géppel a kijelző. A fizikai méret az megegyezik, mint fentebb láttuk a táblázatban. De a felbontás nem. Mindkét kommunikációs eszköznek sajátos felbontása van és az arányok is mások. Míg az 5800 inkább szélesvásznú (16:10-9) addig az i900 (20:12) ebből adódik inkább a felbontásbeli különbség.

Kamera:

Itt sokaknak egyértelmű az Omnia győzelme, számukra ez nem is kétséges. De ha megkérdezzük őket, akkor egyből azt mondják hisz 5MPixeles ezért jobb képet csinál.

Tesztképek később. Türelmedet köszönöm :R

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.