2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Gymkhana Mod #2

Megérkezett a Gymkhana Mod nevű projektem munkanaplójának folytatása!

[ ÚJ TESZT ]

Munkafolyamat hetedik oldala

Huszonkettedik nap: 2011.08.19. / Feladat: dekorálás

Ma folytattam a ház díszítését... az oldallap kapott egy a GYM3 videóban is megtalálható "Obama can't Gymkhana" matricát ami szerintem nagyon feldobta a ház oldalát. Az oldallap és a plexi nincs egy vonalban így 1mm vastag tejfehér plexivel hoztam őket szintbe, hogy a matrica alatt ne legyen üres tér.
Következő feladatnak a popszegecsek eltüntetését tűztem ki... a takarásra ugyancsak tejfehér plexit alkalmaztam, de ezúttal 3mm-est.
A letisztultság érdekében a meghajtóhelyek "dobozát" is szerettem volna kicsit elrejteni... szintén plexis megoldást alkalmaztam (beszéljenek a képek). A rögzítést majd tépőzárral oldom meg, hogy szerelés esetén eltávolítható legyen.
"Hoonigan on board!" Ezt az elemet is a kocsiról "loptam"... sok kis ilyen elem található a videóban/kocsin, de csak párat másolok le, mert nem szeretném túlcsicsázni a házat.

Huszonharmadik nap: 2011.08.23. / Feladat: Ken Block 43-as számú logo festés

Néhányatoknak biztos feltűnt, hogy a ház elejéről pontosabban a rácsról hiányzik valami... hmmm mi is lehet az? Egy logo? Igen! :) Ken Blocknak van egy 43-as számmal ellátott koponya emblémája. Ez a logo lett megtervezve majd 3mm vastag plexiből lett kimarva. A sötét részek 1mm-re be lettek mélyítve.

Miután kézhez kaptam a koponyát nekiláthattam a festésének... először kapott 2 réteg fehér festéket majd a bemélyített részek feketére/narancssárgára (hűen az eredeti logohoz) lettek festve. Nagyon macerás volt a festés mivel a logo 4x4cm-es tehát elég kicsi így hozzáférni is nagyon nehéz. Egy idő után el is veszítettem a türelmemet és a barátnőm segítségét kértem :D Nőből van tehát gyakran fest körmöt így neki talán még jobban is ment az ilyen aprólékos munka.

Viszont sajnos minden igyekezetünk ellenére is 1-2 helyen fekete festék került a fehér felületre.... a javítást az nehezítette, hogy ha a feketét el akartuk távolítani, akkor a fehér is lejött. Ezeknek a kis javításoknak "köszönhetően" nem vagyok túl elégedett a végeredménnyel... Nem lett rossz, de próbálok a tökéletességre törekedni.

Úgy döntöttem, hogy ismét elkészíttetem a logot de ezúttal tejfehér plexiből... így megkönnyítve a festési műveletet mivel ha ismét festési hiba következik be, akkor nem kell attól tartanom, hogy lejön az alap festék is. Lényegében most csak a bemélyített részeket kell színnel ellátni. (Jelenleg várom a postást, hogy hozza a koponyákat... viszont képeket már tudok mutatni mivel megbíztam a cnc-st, hogy amennyiben ideje engedi csináljon pár képet a folyamatról)

A festéssel párhuzamosan terveztem a Monster logo világítását is. A napokban vásároltam fehér és zöld színű SMD ledeket ill. hozzájuk tartozó ellenállásokat.
Átlátszó fóliával letakartam a Monster logot majd erre a fóliára rajzolva bejelöltem a ledek helyeit...
A koordináták megvannak jöhet a nyák tervezése.
Magában a forrasztgatásban egy kedves ismerősöm fog segíteni aki műszerész és van nagyon apró forrasztásokra alkalmas szerszáma. Én sajnos nem rendelkezem ilyen mini forrasztóval így jövőhét folyamán a segítségével megalkotjuk a logo világítását. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • BitGear Mod

    Egy BitFenix Shinobi alapokon nyugvó, minimalmod stílusú ház megépülésének története.

  • Gymkhana Mod II

    A téma ismét egy Ken Block által vezetett Ford Fiesta, ezúttal az ötödik Gymkhana videóból.

Előzmények

  • Gymkhana Mod

    Egy autó egyedi designja ragadott magával, így elterveztem, hogy megépítem házformában!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.