2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Gigabyte 3D Aurora 570

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az elmúlt héten hozzájutottam egy Gigabyte 3D Aurora 570 -es házhoz és úgy gondoltam...

[ ÚJ TESZT ]

Az elmúlt héten hozzájutottam egy Gigabyte 3D Aurora 570-es házhoz és úgy gondoltam megér egy cikket, mivel rengeteget változott a korábbi 3D Aurora szériához képest.

<em>[kép]</em>

Kezdjük a csomagolással. Igényes, Auroránál megszokott csomagolást kapunk, igaz sokkal nagyobb dobozban.Ebből következtethetünk, hogy ez a ház nagyobbra sikeredett korábbi társánál.

<em>[kép]</em>

A Gigabyte úgy látszik hűen ragaszkodik a már jól bevált formához, miért is ne tennék, hiszen a megjelenés igencsak tetszetős. Az 570-es széria külseje nem sokat változott az elődhöz képest, néhány vonal és kivágás segítségével sikerült nekik ismét egy igen szép házat összehozniuk. Kicsit futurisztikusabb megjelenést adtak neki, de az előlap változtatásán kívül ugyanazt a képet kapjuk mint a 3D Aurora-nál.

<em>[kép]</em>

Hála az égnek azonban, hogy a nagyon sok hasonlóság mellett van egy lényeges különbség a 2 Aurora között. Ez pedig a nagysága.

<em>[kép]</em>

Az előd méretei hagyrak maguk után kivetnivalót : 205mm x 522mm x 510mm (Szé-Ma-Mé). A vásárlók között nagyon sokan panaszkodtak a ház ménységére, hiszen egy nagyobb méretű kártyával igencsak legózni kellett, hogy el fog-e férni benne vagy mégse? És kiderült, hogy a 8800GTX kártya nem nagyon akar elférni ebbe a házba, csak ha kisebb nagyobb módosításokat hajtunk végre a HDD keret körül.

Ezzel ellentétben az Aurora 570 magán hordozza az első széria hibáinak kijavítását. Megnövelték a ház méreteit : 205mm x 522mm x 570mm (Szé-Ma-Mé), megszűnz az oldallap rezonanciája is.
A plusz 60mm nagyon sokat dobott a házon, és ez legjobban a belső rész kialakításán meg is mutatkozik. Nagyobb alaplapokat is képes fogadni, nem úgy mint elődje, amibe az ATX formátum is igencsak szűkösen fért el.
A megnövelt mélységen kívül apró kisebb változások is belekerültek a házba:
- látszatra maradtak ugyan a 2x12cm-es ventillátorok hátul, és 1db 12cm-es a ház elejébe szerelve, de megváltozott a telsesítményük. 0,12A helyett ezek a légkavarók már 0,20A-esek, ezáltal megnövekedett a lvevgőszállításuk is.Ezen kívül megváltozott a felfogatásuk is, így a szerelhetőségük könnyebb lett. (végre nem a csavaros módszert használják).
- a ház oldallapját kétféleképpen módosíthatjuk : vagy hagyjuk benne a rácsos lemezt, vagy ha úgy tetszik akkor kicserélhetjük egy plexi oldalra is, amit a dobozban igényes csomagolás mellett mellékeltek.

A pozitív dolgok ellenére megmaradt pár olyan apró ''idegesítő'' dolgo ami kicsit elszomorított. Gondolok itt a HDD rögzítésre, ami nagyon okos gondolat, mindaddig amíg a gépet be nem kapcsoljuk. Mert mihelyst a winchester működésbe lép és elkezd betölteni valamit, abban a pillanatban borzalmas hangot ad ki a ház. Ez elkeserítő egy ilyen kategóriájú háznál.
A második problémám a bővitőkártyál lefogatása, amire a Gigabyte kitalált egy egyszerű megoldást : ahoz hogy ne kelljen egyesével becsavargatni a kártyák hátlapját, nagyon egyszerűen megoldotta, hogy egyszerre lehessen rögzíteni ezt a részt. Van akinek ez bejön, nekem annyira nem.

Összegzés :
A Gigabyte ismételten kitett magáért. Az Aurora 570-nel megalkotott egy olyan házat, amit akár 3D Aurora Update-nek is nevezhetnénk. Jót tett a méretnövelés, és az egyéb apróbb javítások (oldallap, venti rögzítés...), de megmaradt még pár apró hiba, amit ugyan ki lehet küszöbölni 10-20 perc alatt, de aki ennyiért vásárol házat, az nem hiszem, hogy ilyen dolgokkal akar foglalkozni.

De mindezt leszámítva ismét nagyon jó termék került ki a Gigabyte kezéből, ezért csak ajánlani tudom mindenkinek.Remélem ezzel a kis cikkel sikerül segítenem azoknak akik tervezik egy ilyen ház beszerzését.

Köszönet az iPon Computernek, hogy 2 nap alatt megszerezték nekem a házat, és köszönet Balu barátomnak, aki kölcsönadta ezt a ''kis Ékszert'' egy teszt erejéig.

Pár kép a házról :

<em>[kép]</em>

<em>[kép]</em>

<em>[kép]</em>

<em>[kép]</em>

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.