2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Games for Windows

Egy jó szolgáltatásokat nyújtó rendszer, ami kishazánkban csak bosszúságot okoz...

[ ÚJ TESZT ]

Mi is az a Games for Windows?

UPADETE 2010.11.30.

Kedves Olvasók!

Először is köszönöm a megkereséseket, hogy segített az írás vagy email váltással segíteni tudtam a rendszer életre keltésében. Van azonban egy viszonylag új dolog amit ezen frissítésben szeretnék közzétenni, kvázi értelmetlenné téve a cikk további részét...

November 10-től Magyarországon is van Live szolgáltatás, tehát az XBox tulajdonosok és a GFWL alatt működö PC játékok ma már nálunk is "teljes"körűen elérhetők. Mit jelent ez?
- aki nov. 10 előtt az alábbi írás alapján (külföldi cím) regisztrált annak nov. 10 után is működik minden játéka
- aki nov. 10 előtt magyar címre regisztrált megadva egy vagy szerencsétlenségére több játék kódját az megszívta, de nov. 10 után minden játéka automatikusan életre kelt (elvileg)
- aki nov. 10 után magyar régióval lépett be a Live közösségbe, működő képes minden beregisztrált játéka

Ennek ellenére kapom a leveleket, hogy nem mennek, nem úgy mennek a dolgok ahogy kellene.
Amit Én javaslok:
- mindíg a legfrissebb GFWL kliness legyen feltelepítve ezt az írás pillanatában INNEN lehet elérni; a program csak letöltő, vélhetően mindíg a legfrisebb változatot szedi le!
- mivel ma magyarországon egy anno külföldi régió is lehet hibaforrás így javaslom az ID honosítását - Én még nem tettem meg, mivel hibát nem tapasztaltam

www.xbox.com, Bejelentkezés, Saját XBox, Fiókok - itt pedig a Régió vagy region szót kellene megkeresni VAGY belépés után ez a link
https://live.xbox.com/hu-HU/BillingMigration/SelectRegion - ami egyből a megfelelő oldalra dob. A feladat egyszerű, a jobb alsó sarokban Magyarországot választva honosítjuk az ID-t (FIGYELEM!!! A FELTÉTELEK ELOLVASÁSA KÖTELEZŐ, DLC-ket STB ELŐBB MENTENI KELL...).

Ha mindezek ellenére valami hiba jelentkezik, nyugodtan lehet zaklatni az XBox ügyfélszolgálatát elvégre már szolgáltatnak, kötelező a segítség!

UPDATE VÉGE

Ez az írás azért készült, hogy bemutassam a Games for Windows (GfW) lényegét, használatát (regisztráció) és nem utolsó sorban azért, hogy a gyakorta tapasztalt hibákra megoldást adjak. Ez utóbbi két dolgot megpróbálom a legérthetőbb módon leírni, de ha így is akadnak gondok, keressetek!

Kicsit vissza az időben:

Az XBOX megjelenésével és ennek hálózati képességei miatt adta magát a dolog, hogy létrejöjjön egy egységes online felület ezen játékosok számára. Célja, hogy olyan plusz dolgokat adjon a kezükbe amit máshogyan nem érnének el. Ilyen lehet egy-egy demo, exkluzív "csak neked csak most" információk, általad birtokolt játékhoz tölthető frissítés vagy extra tartalom (DLC), webshop... de a legfőbb cél az volt, hogy végre egymásnak eresszék a jónépet!
A netes játékmód egy ideig csak a PC-k kiváltsága volt, konzolon csak a többkontrolleres megoldás jöhetett szóba, de megtört a jég!

Mi is az a Games for Windows?

Saját terméket támogatni jó dolog, de ha lehet nagyobbat markolni akkor miért ne? -ezen indulhatott el a Microsoft, mikor úgy döntött, hogy PC-re is megpróbálja átültetni az elképzeléseit, így létrejött egy olyan brand ami jó minőséget, biztonságot, kiemelkedő támogatást és egy közösséget jelent az ilyen névvel, logoval elátott programok esetében -állítja a Microsoft

Mit nyújt a GfW!

Az említett extra tartalamakon -szolgáltatásokon kívül lehetőséget arra, hogy egy "zárt" rendszeren belül játszhass az azonos programot használókkal vagy kifejezetten csak ismerőseiddel. Lehetőség van ugyanis arra, hogy az MSN-ed barátlistáját használd játékospartner keresésre -természetsen ez azt is jelenti, hogy új partnereket is vehetsz fel.
Játéktól függően, lehet játékos-játékos elleni küzdelem, de gyűjtött pontokért is mehet a harc így érve el jobb helyet a GfW ranglistáján.
Az accountodat pénzzel is feltöltheted. Ez azt jelenti, hogy elektronikus úton normál fizetőeszközt küldesz a rendszer felé amit ő átvált egy a rendszeren belül használható fizetőeszközzé. Ezekért más offline módon nem elérhető játékokat, kiegészítőket vásárolhatsz.
A rendszer nem titkolt célja továbbá, hogy a PC és az XBOX felhasználókat is összekösse, ugyanis ha van olyan cím ami mindkét oldalra megjelenik, akkor elméletileg van lehetőség egy multiplatform összejövetelre is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.