2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ForceWare 337.50 - az nVidia válasza a Mantle-re

Az nVidia szerint megtalálták a Mantle API "ellenszerét" a Direct3D keretein belül, és ezt a 337.50-es béta driverben meg is osztották.

[ ÚJ TESZT ]

Sniper Elite V2, Unigine Valley

Sniper Elite V2

A két várhatóan GPU-limites tesztből az első a Sniper Elite V2, amely SSAA nélkül viszonylag szépen fut, SSAA mellett viszont összedönti a videokártyát. Ez utóbbi most nem cél.

A tesztben használt beállítások: Minden a maximumon, SSAA kikapcsolva.

Az Anno 2070 után a Sniper Elite V2 a második játék, ami GPU-oldalon is kapott optimalizációt - nem sokat, de a szuperkonzisztens mérések között a +1 FPS is feltűnő.

A HD felbontásban végzett mérésben már van egy kis CPU-limit, és így a VGA-optimalizációval kombinálva az i3 + 337.50 kombináció a többi versenyző elé ugrik. A gyakorlati jelentősége ennek természetesen zéró.

Unigine Valley

A Unigine motorra épülő szintetikus tesztek régóta fix szereplők a cikkeimben - miután időtlen idők óta a Heavent használom, úgy gondoltam, itt az ideje egy kis változatosságnak, és áttértem a Valley-re, ami amúgy a jeleneteiből adódóan valamivel jobban épít a CPU-ra, mint a Heaven.

A tesztben használt beállítások: Maximum, 0xMSAA.

Sajnos, a Valley tesztet eléggé elrontják a jelenetváltások - a mérések közötti különbségeket elsősorban ezek határozzák meg. Ezen a téren láthatóan erős a 337.50 :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.