2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Faea F1 - Csak olcsó NFC, vagy több?

A piacon még újnak számító Faea kisebbik telefonját vettem szemügyre: döcög, de ennyiért barátságos.

[ ÚJ TESZT ]

Készülék és a tartozékok

A készülék egy jó kialakítású, vastagfalú, egyszerű fehér dobozban érkezik, amelynek érdekessége, hogy a felnyitható teteje mágnesesen záródik vissza. Ebben találjuk meg a telefont, az USA aljzattal rendelkező töltőt, az adat- és egyben töltőkábelt, egy kijelzővédő fóliát és a használati utasítást. (A töltőhöz kaptam EU átalakítót.)

Rendeltem hozzá egy tokot is, ami sajnos nem túl jó minőségű. Valahol félátmenet lehet a kemény tokok és a lágy tokok között, viszont cserébe eléggé vékony, tehát nem sokat vastagít a telefonon.

Update:
Az F1 számomra nagyon tetszetős kinézettel rendelkezik: szép fekete előlapon bal felül csücsül egy előlapi kamera, alul pedig három kapacitív gomb található, melyek közül egyedül a Home gomb van felfestve. A másik két gomb szinte észrevehetetlen és ezek háttérvilágítást sem kaptak. Ez talán zavaró lehet de könnyen megtalálhatóak a Home gomb két oldalán.
Egyedül a Home gomb van megvilágítva eléggé érdekes módon, ugyanis ebben található meg az állapotjelző LED, ami különböző színekben, pulzálva világít nekünk ha ezt a funkciót bekapcsoljuk a menüben.

A hátlap nagyon szép kivitelezéssel készült, meglehetősen vastag és masszív. Talán egy kicsit túlságosan is masszív, mert a hátlap levételével akadtak problémáim, nagyon ragaszkodik a telefon a hátlapjához. Akinek nem erősek a körmei, le se tudja venni magától, én egy gitárpengetőt használok erre a célra. Mivel gyakorlatban nem sűrűn vesszük le a hátlapot, ezért inkább ilyen legyen, ne pedig laza és recsegős.

Kinézetét tekintve igen egyedi darab a hátlap, ugyanis két rétegből áll. Az alsó réteg egy fehér műanyag, és efelé került egy átlátszó (szerintem plexi) réteg. Nagyon szépen néz ki, elegáns kinézetet kölcsönöz a készüléknek, viszont megvannak a hátrányai. Kicsit csúszós a felület és eléggé könnyen karcolódhat is (nem próbáltam a karcállóságot).
A hátlapban található továbbá még az NFC antennája.

A telefon felépítése meglehetősen masszív, egyáltalán nem hajlik (nem úgy, mint a Zopo készülékei), nem recseg. Jó az anyaghasználat, a hátlapban lehet kivetnivalót találni, de én ezt betudom az elegancia oltárán feláldozott praktikumnak. Fogása jó, egykezes használatra is még megfelelő, igaz, ez emberfüggő. Kezelhetősége is elég jó, és súlyra sem túl nehéz a méretéhez képest.

A fizikai gombok megfelelően lógnak ki a házból, nincs probléma a megnyomásukkal. A hangerő lefele gomb nálam kicsit puhább, mint a felfele, de ezt leszámítva tökéletesen működik. Ez valószínűleg csak nálam van így, nem hiszem, hogy széria "hiba" lenne.

A kijelző kifejezetten szép, a képrészletesség nagyon jó. A HD (1280 x 720) felbontás nagyon szép képet eredményez. A színek is jók, nem tapasztaltam túlzottan élénk vagy fakó színeket, köszönhető ez az OGS technológiával készülő IPS panelnek. A betekintési szögekkel sincs gond, de nem annyira kiemelkedő. A háttérvilágítással sem volt különösebb gond, bár lehetne világosabb. Erős napsütésben jó lenne több fényerő. A harmadik kép nagyjából visszaadja a valóságot, de egy picit jobban látható annál, mint amennyire a képen látszik.

Update:
Az érintőpanellel van egy furcsaság, ami egyeseknek probléma lehet. Ha úgy csillan meg rajta a fény, akkor eléggé látszódnak az érintőpanel érzékelői. Ez leszámítva precízen végzi a dolgát az érintésérzékelés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ConCorde SmartPhone 5500

    40.000 Ft környékén egy hazai garanciával és szervizhálózattal rendelkező, kifejezetten jó készüléket kapunk.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.