2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Elegáns házból egy katonai bunkerbe

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Első toronyházamhoz illik megírni első szakmai cikkemet.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Amikor ezen cikk utolsó munkálatait végeztem, csak véletlenül rápillantottam a logoutra. Nem mondom az ütő megállt bennem, amikor megláttam hogy egy friss cikk pont arról szól, mint az enyém. Viszont, ha már annyit dolgoztam vele publikussá teszem, hátha valakinek újat tudok "mondani". Remélem nincs harag Black Dragon!:)

Amikor először felmerült bennem, hogy kezd szűkössé válni a jelenlegi Coolermaster CM690-es házam, nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz a toronyházak közül válogatni. Naív módon azt hittem, hogy ebben az árkategóriában csak tökéletes házak vannak, aztán a tesztek olvasgatása után rájöttem, hogy nem mindig biztos, ami tuti.

Árban ne akartam elszállni: 50-60k volt a határ amit sikerült is tartani, így kizárva azt hiszem a komplett Lian-li márkát. Ha valaki azzal jön, hogy miért nem apróban válogattam, lévén volt ott Obsidian 800D is ami belefért volna a keretbe, annak csak azt mondanám, hogy szerettem volna elsőként kibontani, a legelső toronyházam, "elveszteni a szüzességem":D.

Fontos szempontok voltak a könnyű szerelhetőség, jó kábelvezetés, ami egyértelmű, jó szellőzés. Nem volt visszatartó erő az sem, ha esetleg súlyemelő bajnokságokra is lehetne majd a leendő házzal nevezni, mivel nem járok lan-partykra.

Több házzal ismeretséget kötöttem, ami nagyjából megfelelt az elvárásaimnak:

CM Cosmos S

Thermaltake Spedo

NZXT Lexa Blackline, NZXT M59(ezekben nem voltam biztos, hogy toronyházak, csak a méreteiket nézve annak tűntek a hivatalos oldalon)

HAF 932(őt szerintem senkinek sem kell bemutatni:))

Képben volt még a Silverstone Raven, de egyrészt nem tetszett az elrendezése(mindenen tekertek 90 fokot), másrészt nem tűnt tágasabbnak mint a jelenlegi házam.

Az NZXT házak lettek leghamarabb elvetve, a nehéz beszerezhetőség miatt(külföldi vásárlással nem vagyok kibékülve), a Spedo is ezért bukott meg. Rövid gondolkodás után kiderült hogy maradok a jól bevált márkánál(talán legbelül is ezt akartam:D).

Annak ellenére hogy van egy sokak számára sajátosan elb@szott ízlésem(pl nem tetszenek a szilikoncsöcsök, sosem kellene semmilyen luxusautó,mint pl ferrari, vagy lexus, nem tetszenek a letisztult formavilágú számítógépházak sem), a Cosmos S igencsak tetszett. Megvolt mindene ami nekem kellett, csak úgy mint a 932es HAF-nak. Volt hogy egy órát nézegettem a képeket, mert abszolút ebben a helyzetben már csak a külső döntött. Lestem a honlapot, és elém ugrott egy hirdetés, Beütött a ménkű, ha már lúd akkor legyen kövér. Irány a fórum, ahol megerősítettek abban, hogy bele kell vágnom.

Eldöntöttem, hogy nekem kell egy HAF 942 alias HAF X.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.