2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Egyetlen processzor háziversenye

AMD Athlon 455 X3 tesztelése alapjáraton, tuningolva és négymagosítva.

[ ÚJ TESZT ]

Játékok

JÁTÉKOK

Összesen 3 játékot választottam teszthez: a Batman Arkham City, a DiRT3 és az F1 2011 lettek a kiszemeltek, mivel van bennük benchmark, talán ennyi elég ahhoz, hogy láthatóak legyenek a különbségek. Mindegyik high beállításokon és 1440x900as felbontáson futott.

DiRT3
Ezt a játékot azért választottam, mert kellően "sok" FPS van ahhoz, hogy számokban is látszódjék a különbség. Ebben a tesztben a 3.6 GHzre emelt órajelű processzor vitte el a pálmát, a min. FPS-nél azonban nem volt eltérés a 4 magos és a tuningolt verzió között.

A kép nagyítható

Formula One 2011
Ezt a játékot azért választottam, hogy egy átlagosan futó alkalmazást is teszteljek. Az eltérés ugyanúgy 4-5 FPS körüli, ami arányaiban többet jelent, de jelentősnek ez sem nevezhető.

A kép nagyítható

Batman Arkham City
Ezt a játékot azért választottam, hogy a PhysX számításokat is végezni kényszerülő processzornál is kiderüljön, hogy mit jelent a tuning vagy a 4 mag. Ezek a körülmények a négy magnak kedveztek, és a különbségek is sokkal szembetűnőbbek.
Az alapjáraton futó processzor a másodpercenként megjelenő képkockák bűvös határán mozgott: A minimum FPS 24-re lement, ami már súrolja a kép folyamatosságának tűréshatárát.

A kép nagyítható

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.