2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Dell Mini - Horrorra akadva

Egy sokat szenvedett Dell Mini 1012 netbook rögös, de sikeres útja a normális működés felé.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Megírjam-ne írjam, megírjam-ne írjam, megírom... Azért volt bennem ez a dilemma, mert azon gondolkodtam, hogy megtartsam-e, vagy esetleg némi haszon reményében eladjam a szóban forgó Dell Mini 1012 netbookot. Na de ne szaladjunk ennyire előre, inkább haladjunk szépen sorban.

Úgy döntöttem, hogy megírom eme szösszenetet, ha esetleg valaki más is találkozik hasonló gondokkal egy használt gép vásárlása során, ne essen pánikba, hanem inkább némi pénzzel és egy kis kreativitással nézzen szembe az előtte álló akadályokkal.

Minden egy gyönyörű őszi vasárnapi napon kezdődött. Benéztem egy közösségi oldal apróhirdetéseibe, amit csak ritkán látogatok. Megláttam ott egy hölgy hirdetését, aminek a tárgya a fent említett hibás netbook volt.

A hirdetésben le volt írva szépen, hogy bizony vannak hibái a kicsinek, méghozzá a 160 GB-os vinyón 763 bad sector van, emiatt kb. használhatatlan, a töltő kábele kontaktos, de ezt már az eladó is sejtette, hogy könnyen javítható: állítása szerint „kétezerből megvan”.
Mindezt tetézi a tény, hogy hang sincs a drágán.

A vinyóval úgy voltam, hogy hát azt legfeljebb kicserélem, ha olcsón jutok hozzá a drágasághoz, még akár jól is kijöhetek a dologból. A hang kérdése kicsit rizikósabb: lehet, hogy csak rossz drivereket telepítettek hozzá, de ezt majd úgy is megoldom. A töltős dologhoz úgy álltam hozzá, hogy az gyerekjáték lesz mivel már több laptoptöltőt is javítottam mindenféle hibát láttam már - ekkor még ezt hittem...

Ennyi hibával már úgy voltam vele, hogy valóban csak akkor vásárolom meg, ha nem veszthetek rajta. Ez az egész egyfajta kihívás is volt számomra, hiszen én nagyon szeretek szerelgetni-barkácsolni és még jobban szeretek feléleszteni halottnak hitt dolgokat (ezt nem kell szó szerint érteni).

Az árából viszont már akkor sikerült alkudnom 8 ezer forintot, mikor még nem is találkoztunk. Na de eddigi üzleteléseim során még úgy nem jártam, hogy maga az eladó azt az árat, amit én már lealkudtam, még lejjebb viszi (5 ezerrel) csak azért, hogy biztosan elvigyem. Így sikerült 15 ezer magyar forintért hozzájutnom egy Dell Mini 1012-höz.

Ez így nagyon jól hangzik, mivel ez körülbelül alkatrész árban van már, de az átvételt követően valóban horrorra akadtam...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.