2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Dell Latitude E6320 - újraszabva

Munkahelyemen a 2011-es év talán legnagyobb IT feladata a Windows 7 + Office 2010-re való átállás...

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

Be kell valljam, amikor először kicsomagoltam a gépet, akkor egy kicsit csalódottnak éreztem magam. Én a 14"-os gépemnél kisebb laptopot szerettem volna, erre pont olyan széles, mint a régi. Persze rá kellett jönnöm, hogy az új képarány (ami sajnos adott) és az átlagnál vastagabb káva a ludas a dologban. Talán az utóbbin lehetett volna csalni 1-1 cm-t, de akkor meg a hangerő gombokat kellett volna máshova tenni. Kicsit rontott a helyzeten, hogy kaptunk pár 12.5"-os 6220-at is, azok valahogy látványosan kisebbre sikerültek. Igazából nekem az előző széria szögletes design-ja közel állt a szívemhez, így szoknom kellett a az új modell lekerekített vonalait.

Azután használat közben kiderült, hogy a lekerekítéseknek köszönhetően sokkal kényelmesebben elfér a hátizsákomban, mint a szögletes 6410-em.

Lassan kezdem megszokni a 16:9-es kijelzőt, egyre ritkábban tűnik fel a képernyő vastag kávája is. Az anyaghasználat nagyon rendben van, a teljesítményre nem lehet panasz, az akkumulátor jól bírja. A mikrofon minősége remek, a webkamera hozza az átlagot. A narancssárga betét is nagyon bejön a csuklótámaszon. A új Dell-es programok kinézete is hozza a 2011-ben elvárható szintet, egyszerű, logikus félépítésűek és sok apró animációval dobták fel őket. Ráadásul még hasznosak is, a touchpadot, pöcökegeret teljesen személyre szabhatjuk, külön-külön letílthatjuk, sőt még a géphez vásárolható Dell vezeték nélküli egér is kapott egy fület.

A 13"-14"-os méretkategóriában elég nagy mozgolódást tapasztalhattunk az elmúlt időben. Sorra jelennek meg az új modellek, csak a Prohardver oldalain 6 db ilyen gép tesztjét olvashattuk December óta. Így a Dell modelljének komoly konkurenciával kell szembenéznie a vásárlókért folytatott harcban. Dokkolható üzleti gépek között kicsit jobb a helyzet, 13"-os méretben nem sok üzleti gépet lehet kapni. Én csak a HP ProBook 6360b-t találtam, ami a árgép szerint jóval olcsóbban beszerezhető. 14"-on ott a Thinkpad T420s vagy a HP 8460b, egyik sem sokkal nagyobb / nehezebb, és ezekből már kapható dedikált videokártyával felszerelt változat is.
Ha a dokkolhatóság nem szempont, akkor még rosszabb a helyzet. Csak pár gépet felsorolnék a teljesség igénye nélkül: Lenovo Edge széria, U400, Dell Vostro V131, XPS 14z, HP ProBook 5330m. Ennyi pénzért akár egy trendi Ultrabook-ot is vehetünk vagy egy 13"-os MacBook Pro-t is.

Mint látjuk, a Dell Latitude E6320 nem épp könnyű mezőnyben versenyez. Idővel kiderül, mennyire lesz sikeres a vásárlók körében. Az biztos, hogy én boldogan fogom használni az elkövetkező években.

Pro/Kontra

+ jó anyaghasználat, izgalmas design
+ nagyon masszív az egész gép
+ hosszú akkus üzemidő
+ hagyományos billentyűzet háttérvilágítással
+ erős processzor
+ gyors SSD
+ 4 év garancia alapáron

- kicsit nehéz, kicsit nagy
- kevés USB port
- alapból nincs USB 3

A gép magyar oldala

Kérlek titeket ha helyesírási hibát találtok, azt privátba jelezzétek, javítom.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.