2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Csináld magad OpenWrt

Az OpenWrt Image Generator segítségével saját firmwaret állíthatunk össze. De miért is jó ez nekünk?

[ ÚJ TESZT ]

Megvalósítás a gyakorlatban III

A make image parancs kiadásával elkezdődik a kép elkészítése. Ne legyünk türelmetlenek, a gyorsabb gépeken is eltarthat 40-60 másodpercig. Ha minden rendben ment, és nem kaptunk hibaüzenetet, akkor a kész képfájlokat megtaláljuk a munkakönyvtár/bin/architektúra könyvtárban.


Az elkészült firmware változatok

Igen, többes számban, mivel minimum 2db képfájl biztosan készül. A különbség, hogy a sysupgrade.bin végződésűt csak meglévő OpenWrt rendszer lecserélésére használhatjuk , a másik, factory.bin végződésűt pedig a router gyári szoftverének leváltására. Ismételten ügyeljünk a megfelelő fájl használatára, mert a tévedés ez esetben is végzetes lehet a routerre nézve.

Előfordulhat - mint esetemben is - hogy az adott routert a gyártó többféle hardverrel gyártotta. Az ilyen változatokat általában hardveres verzióként feltüntetik a routeren is: v1, v1.8, v2, stb. Ez esetben a routerünk verziójának megfelelő firmware képet használjuk.

Nincs más hátra, a router webes felületén tallózzuk be a megfelelő fájlt, és indítsuk el a firmware frissítést. Ügyeljünk rá, hogy semmi ne szakítsa félbe a folyamatot.

Tp-Link TL-WR741ND router eredeti felületén a System Tools / Firmware Upgrade menüpont alatt tallózhatjuk be a fájlt.


A Tp-Link webes felülete

OpenWrt - Luci felületen a System menü Backup / Flash Firmware menüpont választása után tehetjük meg ugyanezt. Ha bejelöljük a "Keep settings" jelölőnégyzetet, akkor a korábbi beállításaink megmaradnak a firmware frissítése után is.


A Luci firmware frissítő felülete

A cikk végéhez értünk. Aki eljutott idáig, annak köszönöm, hogy elolvasta, aki nem, az... sosem tudja meg, miről maradt le.
Ha bármi kérdésed van a leírtakkal kapcsolatban, kérdezz bátran a fórumban.
Véleményeket, építő kritikákat szintén várom.

device

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.