2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

New iPed - avagy A Klónok támadása

Mint tudjuk, egy jó ideje az Apple előrukkolt legújabb gépével. Első cikkemnek ezt a témát választottam.

[ ÚJ TESZT ]

iPed

Ha már az eredetiért Kínába mentünk, ne mászkáljunk potyára. Bár az összes klón kínai technológiai csoda, nem gondoltam volna, hogy már egy településnyit, sőt egy tartománnyit sem kell menni a következőért.

Igen, ebből az értetődik, hogy maradunk Shenzhenben, ugyanis az iPed-et, azaz a hivatalos iPad klónt is itt gyártják (egyes szóbeszédek szerint ugyan azon a szalagon is készülnek.)
Ami viszont egy gyanúsan elterjedt szóbeszéd, hogy minőségük egyezik. Amikor ezt először meghallottam, egyből arra gondoltam: Ilyen sz@r lenne az iPad???
Nos, mint utánanéztem nem, a klónt sikerítették ilyenre.

Első szembetűnő különbség, hogy ha arányában is nézzük, a kijelző kisebb (a "képkeret" szélesebb) ugyanis

Kijelzője:

7 inches 17.8cm (vs. 9,7" 24.6cm) felbontásában gyengébb (800x480 versus 1024x768) és nem multitácsos (favágók, asztalosok, hentesek előnyben)

Processzora:

600Mhz (az eredeti 60%-a),mely 128mb RAMmal van társítva (mely 50% csökkenés)

Tárhelye:

2GB beépített, ne is bonyolítsuk a matematikáját, hogy ez hány százaléka a "([16GB] vagy x2) vagy x2"-nak. Mentségére legyen, hogy 32GB-ig beépített olvasóval támogat SDHC-t.

Szoftver:

ami a legnagyobb hátrány, ugyanis a Google által fejleszte(te)tt Android OS v1.6 nem igazán hasít rajta, úgy ahogyan azt megkívánja a türelmetlen felhasználó. Ezt a promo vidin is észrevenni ha jól figyelsz.

Kapcsolódási lehetőségei:

szűkek, ugyanis a b/g/n-es wifi mellett csak külső USB-s 3G modemet lehet opcionálisan venni, illetve ezen modell Bluetooth-áról lapítanak még azok az oldalak is, ahol mindenképp arra mennek, hogy vidd a pici cuccot olcón.

Méretei:

188.8mm (hosszúság)
114mm (szélesség)
24mm (vastagság)

érdekesség, hogy az eredeti hosszúsága és szélessége majd 150%-a ennek, míg a vastagsága kicsivel több a felénél. Ennek talán a magyarázata, hogy a kicsi klón bővíthetőségét 2db USB csatival is elősegítették. Ennek ellenére a készülék seggén tátong a 30pines csatlakozó is, ami állítólag kompatibilis az eredeti iPhone/iPad okkal is.

Tömege:

annak ellenére, hogy méreteiben kisebb, ez nem magyarázat arra, hogy mitől lehet csak 332g, ami kevesebb mint fele az Apple gépének. (Talán az a sok gigabyte nyomja a mérleget.) De természetesen ez is észreveszi ha eszeveszettül rángatjuk.

Az üzemidejéről nem találtam pontos infót. Némi gondolkodás azonban rávitt, hogy az 1800mAh lítium aksi (majdnem annyi van a mobilomban) sehol nincs az eredetihez, de még a haverom TiPhone-jához sem. Így én nem garantálnék senkinek 10órás aktív használati időt.

Nos, ha a minőség nem is áll messze, a mennyiség közel nem annyi. Ezt mutatja a készülék ára is az első kiadás ugyanis 105$-t kóstál, míg a második melybe beletuszkoltak egy 0.3mpixeles kamerát is 197$ körül fut a kínai piacon.

Most menjünk tovább a klónokat gyártó brigadériával. Egyes állítások szerint ugyanis a következő ringbe szálló gép a most bemutatott testvére, kicsi átalakítás után, egy kicsit messzebbről, egy más cég színeiben indult. Az ötletes androidos márkajel alapján, a libazöld sarokban az

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.