2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

ReactOS: letesztelve!

Update: A cikk elérhetőségi címe ne tévesszen meg senkit, kicsit benéztem a dolgot és egy másik helyére...

[ ÚJ TESZT ]

Még mindig programok

Office 2007

Számomra érthetetlen okokból a világon semmit nem csinál a telepítője, se hibaüzenet, se elindulás. Semmi.

Opera 10.10

Simán feltelepül, fut, de azt már nem simán. Indításkor megkérdezi, hogy szeretném-e ha alapértelmezett böngésző lenne, és itt meg is fagy. Egypár reset után sikerült megkerülnöm ezt az üzenetet, de így sem lehetünk elégedettek. Gyakran befagy, ha megnyitunk egy új fület, bezárni már nem tudjuk, hiába kattintgatunk az X-re, meg ilyen apróságok..

Rainlander

Egy kis program, ami a gadgetekhez hasonló "minialkalmazásokat" varázsol asztalunkra. Nem volt vele gond.

Rocketdock

Felmegy, aztán nem csinál semmit, nem lehet elindítani.

TotalCMD

Feltelpült, volt némi galiba, de aztán simán fut.

uTorrent

Elviekben problémamentes, de másodjára úgy belassította az egészet, hogy kénytelen voltam resetet nyomni.

Vista skin

Viccnek azért jó volt.

VLC

Teszi a dolgát, viszi a filmeket, bár a vezérlőpaneljával vannak gondok, mint látszik. Sajnos ez teljes képernyős módban is ottvan, tálcával együtt.

Winamp

Mint legtöbb, feltelepül, de többet ne várjunk tőle, egyszerűen nem indul, minden megjegyzést nélkülözve. UPDATE: mikor a tesztek nagy részét végeztem, nem futott, később ránézve meg elindult, de használni nemnagyon lehet

WinRAR

Gond egy szál se.

A többi program sem volt jobb, a PowerCinema fel sem települ, a PowerDVD szintén nem, a DX9-et hiányolja, amit ugyancsak nem tudtam feltenni, a RealPlayer telepítője lefagyasztotta a rendszert, a picasa 3 meg futás közben, a yahoo telepítője meg végtelen ciklusba kerül egy hibaüzenetet ismételgetve.

dx9 telepítője..

Megpróbáltam játékot is feltenni, de továbbra sem akart így sem normálisan bejönni a DX9 telepítője, így feladtam a dolgot.

Alapjáraton gyors volt minden, ha működött, de sajnos ezt kevés helyen mondhattam el. Virtuális gép lévén nem tudom, hogy van-e, aminek ez volt az okozója, és nem a ReactOS számlájára írható, de csak nem akarta az igasságot, és nem települt fel direktben a gépemre, így ezt nem tudhatom pontosan.
Érdekes volt az is, hogy időközönként egyszerűen a billentyűzet megszűnt létezni. Csak a rendszer újratelepítése oldotta meg a dolgot. Próbáltam visszakeresni, hogy mi okozhatja, de nem jöttem rá.

Csomagkezelő, ilyen is van benne. Egyértelműen a linux csomagkezelőjére hasonlít. Csoportokra osztva találhatóak meg benne a telepíteni kívánt alkalmazások.
Mive benne volt az opera 10.10-es változata, próbaképpen letöltöttem innen is, hogy mit szól ehhez a rendszer, de sajnos így is ugyan az volt a helyzet. Eléggé instabil volt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.