2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

ReactOS: letesztelve!

Update: A cikk elérhetőségi címe ne tévesszen meg senkit, kicsit benéztem a dolgot és egy másik helyére...

[ ÚJ TESZT ]

Konklúzió, egyebek

Voltak még érdekes dolgok. Ha megnézünk egy sajátgép ablakot, akkor nagyjából ugyan az az elrendezés, mint windows alatt, csakhogy a vissza nyíl nem visz vissza. Aztán rájöttem, hogy az ablakon belül van egy ablak, amiben megnyílik a következő könyvtár, így a kisablakot kiikszelve visszakerülünk egyel magasabb könyvtárba. Érdekes megoldás.

Tesztprogramok futtatásának nem láttam értelmét, tekintve, hogy virtuális gépről van szó, illetve ugyan ezen okból játékokat sem próbáltam. Mondjuk tekintve, hogy DX telepítés sem megy, nem valószínű, hogy sok minden elfutna. Sajnáltam, hogy direktben nem tudtam feltelepíteni, hisz úgy lehetett volna igazán letesztelni. A gond az, hogy mégcsak hibaüzenetet sem kapok, hogy lenne honnan elindulni, és megoldani, hogy mért nem akar feltelepülni. Próbálkozom majd, és ha sikerül, akkor jön egy kis kiegészítés, addig is ezt is felírhatjuk a hibák közé.

Összegzés

amolyan win 3.11

Alakul, csak érzésem szerint lassan. A mostani hibákat én elnézem(ne feledjük, alpha verzió), és megelőlegezem, hogy a végleges verzióban nagy részük javításra kerül, de még ha "csak" 70% körüli kompatibilitást sikerül elérniük, az is egy nagyon szép eredmény lenne. Az az egyetlen gond, hogy mikor. Manapság a rohamosan fejlődő számítástechnikában nehéz lépést tartani, ez pedig az xp ellen lehetett volna komoly konkurencia. Ma már egyre többen váltanak az újabb operációs rendszerek felé, lassan halad a 64 bites rendszerek térnyerése, és valahogy nem látom a helyét a rendszerek között.
Ennek ellenére kiváncsian várom a végeredményt, és szurkolok nekik(nem a windows ellen), hogy minél jobb rendszert sikerüljön összehozniuk. Ne feledjük, itt nincs milliós tőke a háttérben, csupán egy törekvés, az ingyenes operációs rendszerek vonalát erősítve.

Honlap: [link]
Elérhetőségek: [link]
ReactOS közösség: [link]
ReactOS magyar fórum: [link]

UPDATE:
ReactOS telepítve VMware virtuális géphez: [link]
ReactOS telepítve VirtualBOX virtuális géphez: [link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.