2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

AverMedia LGP Lite használtteszt

Kicsi tömegének, csatolófelületének és egyszerű használatának köszönhetően egy remek vétel.

[ ÚJ TESZT ]

Tömörítés és specifikáció

2012 előtt nem voltak olyan olcsó, nagyközönség számára is elérhető(és ismert) rögzítőkártyák, amelyek tudtak volna hardveresen tömöríteni. Sajnos ez ma sem divat. De ez a kártya még képes rá, nem csak megfogja a felvett képanyagot és egy USB porton keresztül betolja a gépünkbe "erőből, dühből", hanem tömöríti is azt. És ez a legnagyobb előnye. A későbbi adatokon merőben látszik, mennyivel is könnyíti meg a dolgunkat, hiszen felveszi, tömöríti, majd USB-n elküldi a HDMI-ről levett adathalmazt, így azt a gépünknek már csak winchesterre kell mentenie.

Az előző oldalon említettem egy bizonyos késést. Könnyen félre lehet érteni, de nem a HDMI kimenőn késik a jel, hanem az USB-n. Nyilvánvalóan a tömörítéshez kell idő és valamennyi buffer, de ez nem okoz input laggot.

A felvett videót 1-60 Mbit/s-os sebességen variálhatjuk és 720p felbontásig akár 60 fps-ben is rögzíthetjük. 720p felett viszont felbontásról felbontásra csökken az elérhető másodpercenkénti képkockaszám. Full HD-ra már csak 30 marad. Ebben különbözik a Lite verzió a simától. Fontos kitérnem rá, hogy ha valaki ilyen megfontolásból a nagytesóval, vagyis a sima Live Gamer Portable-lel szemezne, inkább ne tegye, a discounted hardverrel sok problémája lehet. Én is így jártam egy Live Gamer HD Lite-tal, amely az AM4-es alaplapommal nem volt hajlandó működni. Terméktámogatás híján az AverMedia csak megvonta a vállát. Habár az MSI support foglalkozott a problémámmal, kevés reményt fűzök hozzá, hogy a következő BIOS-frissítés megoldást nyújt. Szóval MSI B350 Pro-VD Plus alaplapba egy ideig ne vegyetek már nem forgalmazott AverMedia bővítőkártyát.

Képminőségben tapasztalhatunk eltéréseket. Elvileg a legjobb az x264-es szoftveres kódolás lenne, de mi azért vesszük ezeket az eszközöket, hogy azt, és a rendkívül erőforrásigényes folyamatait elhagyhassuk. Ez a dobozka H.264-es kódolást tud, ami az MPEG-4 korábbi verzióihoz képest lényegesen jobb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.