2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Asus Zenbook UX305CA - az utolsó mohikán

Egy éve azt hittem, nem lesz több notebookom, viszont az a gyanúm, hogy ez az utolsó ultrabookom.

[ ÚJ TESZT ]

Doboz, csomagolás, tartozékok

A notebook (ha leszámítjuk a futárszolgálat által köré épített csomagolást) egy nem túl nagy, fekete kartondobozban érkezett, rajta az Asus felirat, egy Intel logó, némi specifikáció, és a már ismert jelmondat „In search of incredible”. Semmi extra.

A dobozt kibontva, egy még kisebb, még feketébb kartondobozt találunk, ez már némileg igényesebb kialakítású, rajta pedig a notebookról feszít egy renderelt kép.

A dobozt kibontva majd az egész helyet elfoglalja maga a notebook, átlátszó nylonba csomagolva. Jobb oldalt kis slotok a töltőnek, és egy USB\LAN átalakítónak.
A notebookot a dobozból kivéve alul is találunk egy kis rekeszt, ide azonban csak egy használati utasítást és egy törlőkendőt csomagolt a gyártó. Előbbi szerintem legalább 2, de az is lehet, hogy 4 kemény oldalasra sikeredett. Akár honnan nézzük, nem ebből fogjuk kitanulni a Windows használatát.

Nagyjából ennyi, amit a dobozban találunk. Nem vitte túlzásba az Asus. Különösen morcos lettem, mikor kiderült, hogy a Magyarországon forgalomba került típusból még a notebook táskát is kihagyták, pedig az az összes Youtube videóban szerepelt, így alapvetően számítottam rá, hogy kapok valamit. Pláne úgy, hogy eleddig az összes általam vásárolt notebookhoz járt valami szütyő, pedig nem mindig voltak prémium kategóriás termékek.
Természetesen így is, úgy is terveztem, hogy be fogok szerezni valami komolyabb védőtokot a kis géphez, de jó lett volna, hogy ha addig is van valami, amiben tárolni tudom.
Igaz, ami igaz, ez utóbbi problémát egy A4-es boríték ideiglenesen megoldotta.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ASUS Transformer Book T101HA

    Kisméretű Windows 10-es táblagép, amit bárhol előkaphatsz munkára vagy akár szórakozásra is.

  • ASUS ZenBook UX410UA

    Papíron jól mutatnak a specifikációk, de a gyakorlatban kell helytállnia a viszonylag friss modellnek.

  • Vissza a consumer vonatra!

    Rövid történet arról, hogy a Zenbookot váltó Elitebook után miért jött megint Zenbook.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.