2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS K53TA-SX029D Llano alapokon

Olcsó, multifunkciós ASUS noti, ami az AMD új Sabine platformjára épül. Megérte?

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek

Tesztek:

Elsőre megnéztem a HDD sebességét (ami egy 500GB 5400rpm WD Scorpio Blue):

Átlagosnak mondható, összehasonlításképpen van egy 500GB-os 7200rpm-es WD Black-em amit beleraktam, egy külső USB3.0 keretbe, hogy megnézzem mit tud ezen a csatlakozón a notebook, az azért jobban muzsikált:

Itt tisztán láthatjuk mennyivel gyorsabb egy USB3.0 a régebbi 2.0-nál ami maximum 35MB/s sebességre képes.

Későbbiekben szerintem meg is fogom cserélni a két tárolót, csak a tesztet mindenképpen az eredetivel akartam megcsinálni, hogy valós képet kapjunk.

A processzor erőt mérő szintetikus tesztekre egyre kevesebbet lehet adni, mert az intel és az AMD már olyannyira más utakon jár, hogy szinte semmi értelmük. A ma kapható x86 processzorok egy ideje már elérték azt a teljesítményszintet ami az átlagfelhasználóknak bőven elegendő. Ezért ilyen jellegű tesztekből egyedül az AIDA 64 cachemem-et futtattam.

A Llano mobil platformjának van egy érdekessége, mégpedig, hogy lock mentes, mint egy black edition, magyarul a szorzó szabadon állítható benne. Mivel a biosban nagyon kevés lehetőség van az állítgatásra, mint általában a laptopokban, így egy program segítségét kell hívnunk. Ez a program pedig a k10stat legújabb 1.54-es változata. Ebben a programban profilokat hozhatunk létre, én úgy csináltam, hogy hagytam az eredeti órajel skálázódást a gyári értékeken kivéve mikor eléri a megadott legmagasabb órajelet ami eredetileg 1900mhz, azt átállítottam 2500Mhz-re, ehhez feszültséget sem kellett emelnem. Itt találtok egy videót a tuninghoz, ez a nagyobb A6-3400M APU, de a kisebbik apunál is így kell csinálni.

Lássuk mi változott:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.