2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASUS K53TA-SX029D Llano alapokon

Olcsó, multifunkciós ASUS noti, ami az AMD új Sabine platformjára épül. Megérte?

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Most akkor kanyarodjunk vissza a címadó modellhez!

Az összeszerelésre nem lehet panasz, mindenhol nyomkodásra érzéketlen (nem hajló, merev) műanyagok vannak nem recseg, nem nyeklik, a kijelző felfogatásán változtattak, a zsanérok kb. 90fokos szögben vannak, így mikor felnyitjuk a kijelző a gép mögé hajlik(mint a régebbi nagy sikerű HP DV6-nál) és a hangfal is a billentyűzet fölé került ami szintén az előbb említett konkurens modellről lehet ismerős, körülötte szál csiszolt fém hatását keltő műanyag.

A notebook nem fekete, hanem egy sötétbarna színt kapott, ezt már korábbi modelleknél is alkalmazta az ASUS. A külső rész bordázott így kevésbé gyűjti az új lenyomatokat, kapott egy ezüst ASUS feliratot.

A kartámasz is megkapta ezt a bordázott mintát, a kijelző körül viszont továbbra is a fényes műanyag ami továbbra is könnyen új-lenyomatos maszatos lesz.
A tapipad kicsit balra került, ennek oka, hogy van numerikus billentyűzet és csak így kerülhetett a space -el egy vonalba, megörökölte a fényes ezüst gombokat amik ugyanolyan hangon kattognak, szerencsére az érintő rész most nem lett bordás, mint az elődnél. kevésbé érzékeny, de ez jelen esetben pozitívum, mert az túl érzékeny volt.
Természetesen multitouch ami két és három újjal is működik, a mérete is teljesen rendben van.

A billentyűzet minőség érzete is javult, numerikus billentyűzetet is kapunk és minden karakter a "helyén" van, de ez egy 15,6"-os modellnél szerintem alap, nekem kényelmes volt rajta gépelni.
Ami nem tetszett, hogy a kurzor nyilak teljesen beleolvadnak a többi billentyű közé.

Csatlakozókból csak a legfontosabbakat kapjuk, gép hátuljára ezek közül semmilyen nem került,
előre csak a kártyaolvasót tették, bal oldalon találhatók a fontosabb csatlakozók, fentről lefele tápcsatlakozó, alatta a hűtő nyílása, Ethernet, HDMI, D-Sub, USB2.0,USB3.0.
Jobb oldalon a kensington zár nyitja a sort majd a DVD supermulti következik, majd egy USB 2.0 és az audio csatlakozók, ezek nem a legszerencsésebb helyen vannak, ha külső egérrel és hangfallal szeretnénk használni a gépet a vezetékek útba lehetnek.

Ami nekem a legjobban tetszett, hogy a gép sehol nem melegszik, egyedül a hűtő nyílás alatt melegebb, de az sem vészes, ennek oka az, hogy az APU mindössze 35W TDP-vel rendelkezik ami ugye tartalmazza a CPU-t és IGP-t is, ezek mellett az északi hidat és a memória vezérlőt. Így tulajdonképpen csak az APU termeli a hőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.