2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Asphalt 8: Airborne - elemzés

7 hónapja ingyenes az Asphalt: sokan a legjobb mobil autós játéknak titulálják, de tényleg olyan jó? Kiderül!

[ ÚJ TESZT ]

Pályák

Az alapjátékban relatíve kevés pálya volt (9), azóta is csak a Kína került be, ami ugyanannak az útvonali variálása, szóval bőség egyáltalán nincs. Nagyon régen pedig multiplayerben nem is lehetett menni, csak egy irányban a pályákon, a változatosságot kb. meg is szüntette.

Nevada:
Mint neve is mutatja, a sivatagban kell a sziklák közt rodeózni, 2 helyen is 3 alternatív útvonalat kínál, pörgős, kanyargós, trükkös. Leginkább a homok-aszfalt határán, amikor megdobja az embert és beleáll a falba. Van még benne alagút is, ami visszafelé nem funkcionál teljesen. A szellőzőjárat vége a levegőben van, nyilván oda csak egy irányból lehet bekerülni.

Tokyo:
Japán, éjszaka, irdatlan mennyiségű tükröződés. Ezzel lehet leírni. Ja, és nagy busz a képedbe. Ha nem figyelsz, hogy ők a bal oldalon közlekednek. Ezen kívül rengeteg cuccost lehet szétütni, meg sok az alternatív útvonal itt is, amik lassúak, de oda könnyebb betalálni. Visszafelé pedig eléggé más a pálya, olyan szakaszon vezet, ami szokott irányban nem optimális.

London:
Van benne London Eye, trükkös kanyar, Westminster Bridge, mellette ugrató a Temze fölött. Útpadka nem szívat, ellenben két kanyar mind a három verzióban is. Szerteágazó alternatívák nincsenek különösebben, de felüljáró van.

Monaco:
Személyes kedvencem a visszafordítók miatt. Ez se rövid, szemét útpadka van bőven forgalommal együtt, meg nem belátható kanyar és szikla. Elég nehéz, de legalább abszolút egyértelmű, hol kell menni.

Barcelona: Abszolút a sebességről szól. Gyakorlatilag 2 értelmes kanyar van benne, meg egy hupli a füvön, de az jól látható. Ezen kívül sok egyenes és ugrató.

Alps: Menni a hegyekben, átugratni a híd fölött, belecsapódni a sziklába… jaa, az nem. Az nem célszerű. Legnehezebb része oda-vissza a híd.

French Guyana: Az egyetlen pálya, ahol nem találkozunk személyautóval. Óriási nagy lánctalpas monstrumokkal viszont igen. Amik ráadásul keresztbe mennek a pályán single playerben.

Leginkább ez okozza a nehézséget, és a rejtett hupli a sárban, ami jól bele tudja vágni a falba az autót.
Ezen kívül meg lehet csodálni a pályán a játékmotor hiperképességét, miszerint egymásra vetülnek mélységtől függetlenül a tárgyak.

Iceland: Jeges Izland, alternatív útvonalak és útvesztők tömkelege. Itt tartott a legtovább, mire megtanultam, hol a legrövidebb menni, de igen nehéz a szűk hegybe vágott alagutakban repeszteni. Visszafordító és felüljárószerű fa tákolmány errefelé is akad bőven.

Venice: Elképesztően nehéz, hiszen szűk sikátorokon és visszafordítókon kell keresztülszáguldani, garantált az autótörés a gyakorlási fázisban. Utána már nagyjából rendben van, de elég könnyű falat találni utána meg a másik oldalon, és vége is.

Great Wall:
Na, ebből van sok útvonalverzió. De általában nagyrészt ugyanaz a pálya ,csak az irány, vagy enyhén az útvonal más. A lényeg viszont ugyanaz. Lehet menni a tetőn a nitróerdőben, vagy alatta a hídon. Vagy van szétváló út, ahol igazából nincs sebességkülönbség, csak attól függ, melyik a jobb, hogy melyik verzión mész és milyen ugrató követi. Minden teli van repülő sárkányokkal és tűzijátékokkal a pálya szélén, aminek, ha nekimész, robban. Aztán van egy oválpálya rész, ami földút, és igen hepehupás. Márpedig ott kell menni, mert az a gyorsabb… szóval igencsak szívatós.

Én úgy vagyok vele, hogy habár a 10 map, és a 25 féle pályaverzió annyira nem sok, de egy ilyen „kocajátékhoz” bőven elegendő változatosságot ad, és mellette még arra is van időd, hogy betanuld. Nem minden autónál ugyanaz az ív a legjobb ráadásul. A látványvilág pedig kielégítő.

Aki még több gameplayre vágyik, ajánlom Hectrox-ot: youtube

Dubai:

Állati sok útvonal, igen nehéz és trükkös, rosszul kanyarodó autónak maga a halál.

A The Mirage és Rose of the desert verzióiban nincsenek ugratók.

San Diego Harbor:

Sector 8, mi ez cart racing?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Egy adag nosztalgia: Gothic

    Üdvözöl az új otthonod, egy borús világ kegyetlen szelete. És, hogy te ki vagy? Az itt senkit se érdekel!

  • Clash of Clans leírás magyarul

    A Clash of Clans játékkal kapcsolatos kezdeti kérdésekre adható válaszok, azoknak, akik nem tudnak annyira angolul.

  • Társasjátékok tableten

    Mire jók a társasok mobil eszközön? Melyik társast érdemes kipróbálni? Milyen a játékélmény egy ilyen kis kijelzőn?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.