2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Apple TV 1. generáció bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mit tud egy 6-7 éve bemutatott, méregdrágából olcsóvá vált készülék napjainkban?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

2006-ban, amikor a néhai Steve Jobs bemutatta a jelen cikk tárgyát képző készüléket, csak legyintettem, hogy drága és keveset tud (pedig nagy Apple fan vagyok). Az informatikában eléggé paradox módon az idő ezt a készüléket nem elavulttá, hanem még vonzóbbá tette.

Apple TV

De ne szaladjunk ennyire előre! A 2006 végén bemutatott készülék külsőre mind a mai napig megállja a helyét. Egyszerű, letisztult dizájn, kiváló összeszerelési minőség, egyszerűen jó ránézni. Simán elhiszem neki, hogy még több évig nézhetem a merevlemezén tárolt filmeket. Mérete nekem tetszik, de tény, hogy a mai megoldások mellett elefántnak tűnhet.

A tervezés során viszont több hiba is becsúszott. Nincs például ki/bekapcsológomb, a készüléket nem lehet kikapcsolni, csak standby módba tenni, valamint nincs szellőzőnyílás sem (legalábbis látható helyen). A szellőzést úgy oldották meg, hogy a készülék alján vannak rések, melyeken keresztül nem túl hatékony a hűtés. Működés közben érzésre 35 fokos is van a burkolat, ami most télen jól jön, de kíváncsi leszek a nyári működésre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Apple Airport Express (2012)

    Mit tud az Apple legkisebb routere, ami végülis egy digitális otthon majdnem teljeskörű kiegészítője?

  • MacBook Pro 3.1 avagy igen, képes rá

    Ebben a rövid cikkben bebizonyítom hogy még nem járt le az ideje az Apple egykori zászlóshajójának.

  • MacSzerelmesedtem

    40 fölött megvettem életem első Apple termékét. Nem technikai bemutató, teszt vagy reklám lesz, csak erőteljesen szubjektív leírás.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.