2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Alcor NUN 2GB MP4 lejátszó TESZT

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Pár hónappal ezelőtt megvásároltam ezt a kis szépséget és hogyan is mondjam nagyot csalódtam...

[ ÚJ TESZT ]

Pár hónappal ezelőtt megvásároltam ezt a kis szépséget és hogyan is mondjam nagyot csalódtam benne. Persze pozítivan... :)

Alcor NUN 2GB MP3/MP4/Avi player

Specifikációk:
-2,2" kijelző
-MP4, MP3, WMA, WAV, AVI lejátszás
-JPEG, BMP megjelenítés
-diktafon, FM rádió, felvételi lehetőség
-beépített hangszóró
-2db fejhallgató kimenet
- TXT böngásző

Kinézet:
Nagyon formás úgy néz ki mint egy átlagos Video és MP3 vagy MP4 lejátszó oldalán 4 gomb található a PLAY, Volume +, Volume - és a bekapcsoló gomb ami a nagy hiánya a HOLD gomb de azt menüben belehet állitani. Ezenkivül még van rajta 3 érintőbillyentyű melyekkel navigáni tudjuk magunkat a menüben. Ha széjjel nézünk rajta akkor találunk ég két fejhallgató bemenetet, ami szerintem egy 20 ezer forintos géptől nem vár el az ember. Ezenkivül még ami nagyon szuper az, hogy fejhallgató nélkül is tudjuk hallgatni kedvenc slágereinket és filmeink hangját is eléggé élethűen adja le (senki se számitson 5.1-re :) ), ám egy dolog fontos MAX hangerőn ne hallgassuk, mert akkor ronda lesz a hang.

Belső funkciók:
Maga a menü első bekapcsolásra orosz volt ám fél óra szenvedés után sikerült angolra állitanom, de még mindig nem volt magyar. Szerencsémre az egyik honlapon találtam egy updatet fel is tettem és voálá magyar lett. A tesztet így szerencsére magyarul folytattam tovább.

Zene:
Maga az zenelejátszás nagyon jól sikerült, menüs kinézete frappáns és egyszerű, de ami nagyon lelakaztott az a fülhallgató. Nem valami jó minőségű így ajánlom mindekinek akinek a keretében benen van még, vegyen egy jobb fülhallgatót. Nem is az a baj hogy nem jó, csak eléggé életlenek a hangok és egy-két esetben egy két dübörgösebb ütem nem jön át rendesen. Zenék között a PLAY gomg segítségével turkálhatunk majd jön a két szép érintőke amivel kikereshetjük adott számunkat. A zenelejátszásnak megint egy baja van, ahoyg azt emlitettem minden dolgot a REPEAT is a Beállitások menüpont alatt érünk el...

Videó:
Na és itt a picike legnagyobb erénye, hogy a videolejátszás a tökéletest is felülmúlta. A képminősége kiváló 25 frame/sec-et bír a gépezet, ami öszintén szólva kíváló ahhoz képes drágább áru társai közt is van olyan amelyik ezt nem tudja. A hangot jó minőségbe adja le és egyszer sem tapasztaltam megálást vagy lefagyást esetleg megszakadást. Transformers-t teszteltem vele amiben millió effekt található, de meg se koggyant neki gyönyörűen lejátszótta. Összeségében a videó lejátszása fenomenális.. ja és AVI formátumot tud kezelni amelyet a mellékelt CD lévő tömöritőprogival le is kicsinyithetjük 2,2-es méretre (ajánlom ezt tenni mert nem tudja lejátszani a bazi nagy méreteket és egyébként is helytakarékosság).

Képnézető:
Ez az a funkciója a gépenk amről nem írok sokat megemlitem nagyon szépen kezeli a képeket nem rontja el, de itt is egy tanács ne tegyünk 1600x1400-as képeket rá mert akkor nem fogjuk látni rendesen...

Amit még hozzá szeretnék az összegzés előtt fűzni és kimaradt az lenne, hogy bővithető a memóriája MiniSD Ram-al maximum pluszba 4GB tehető bele, de szerintem lehet többet is de a leírásban 4GB szerepel...

Összegzés:
Dobpergés.. na jó végül is eljutottunk az olvasás szebb részéhez ahol is elmondom a össztapasztalatomat a gépről. Nagyon jól teljesített a picike, minden filmet és zenét lejátszott MP4-et frissités után tudott lejátszani, de összvissz teljesitette a neki szánt feladatot, ami nagyon zavart az hogy mindent a HOLD-tól az EQ-tól kezdve a Beállitások menüpont alatt kellett beoptimalizálnom, így olykor ideges lettem emiatt.

Pont: 10/9.6


A gépen még mellékesen található egy darab játék mely a TETRIS :)
(a képek minőségéért elnézést kérek..)

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung P2

    Samsung P2 Mivel a régi mp3 lejátszóm már nem igazán működött valami új után kellett...

  • Sony NW-A1000 Az új walkman

    Az írás azért kapta ezt a címet, mert a Sony 2005ben ezt a modellszériát szánta a walkman...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.